Ringo Čech drsně o burkinách: Je to provokace! Riskují, že dostanou přes hubu

Fotografie dvou muslimek, které se koupou v čestlickém aquaparku, rozdělila celé Česko. Někteří se staví na stranu zahalených dam, jiní bojují proti oděvu jménem burkiny. Do druhé skupiny jednoznačně patří multitalentovaný umělec a politik František Ringo Čech. Proč jsou podle něj kontroverzní plavky provokací?

Jako lavina se na Facebooku před nedávnem šířila fotografie dvou muslimských žen, které se koupaly v burkinách v čestlickém aquaparku.

Snímek pustil do světa skrz Facebook muž pod přezdívkou Izzy Cloud. Mnoho lidí žádalo vysvětlení od vedení aquparku. To se však postavilo na stranu muslimek.

Jasný názor na celou věc má ale populární umělec František Ringo Čech.

František Ringo Čech není příznivcem burkin.

„Já to vnímám tak, že to je provokace. Je to prostě provokace, co to udělá. Jde opravdu o ten krůček za krůčkem, kdy se najednou vzpamatujeme a budeme všichni v mešitě. Já to schválně nadsazuji. Ale myslím, že to je provokace. Pobuřuje mě to,“ říká Ringo Čech pro server ParlamentníListy.cz.

Člen ČSSD a celoživotní fanda pražské Slavie má strach z budoucnosti. Pro lepší zítřky má ale jasný recept!

„Ty incidenty se budou množit a jediné, jak jim zabránit, je, že tam prostě tu ženskou v tom obalu plátěným, nebo co to je, prostě nepustí,“ míní Ringo Čech, který je toho názoru, že české ženy by na dovolené v muslimských zemích rozhodně neprovokovaly svým plaveckým úborem.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 5:01 neděle 26. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 66
  • 11
  • 8
  • 8
  • 8
  • 6