Záhadné zmizení Čecha ve Walesu: Tři zatčení, lidé kondolují, ale Frankie se stále nenašel

Vracel se z večírku, kamery ho zachytily, jak vede kolo, a pak se po něm slehla zem. Policisté ve Walesu už od 2. května pátrají po osmnáctiletém Frantisku Morrisovi původem z Česka. Případ zahýbal veřejností a na Facebooku vznikla skupina, kam lidé posílají tipy. Jenže právě v této skupině se teď objevila Frantiskova fotka se svíčkou a informace, že rodina je v souvislosti s nejnovějšími informacemi o zatčení tří lidí zdrcená a všem děkuje za pomoc, načež lidé začali posílat kondolence. To hlavní ale chybí: Chlapcovo tělo.

Frantisek Morris, kterému přátelé neřeknou jinak než Frankie, se začátkem května zúčastnil večírku ve městě Waunfawr ve Walesu. Pak se po něm slehla zem.

Kriminalisté posléze zjistili, že byl 2. května viděn, jak vede kolo. To se později našlo, chlapec nikoliv. Případ sledují ostrovní média a veřejnost. Na Facebooku vznikla skupina „Pomozte najít Frankieho Morrise“, kam lidé z chlapcova okolí zveřejňovali informace o pátrání.

A právě v této skupině se včera objevil příspěvek, který značí, že je zřejmě mladík původem z Česka bohužel po smrti.

„S ohledem na nedávné události a zatčení, k nimž došlo, rodina potřebuje čas na zpracování toho všeho, protože je to pro všechny velmi zničující. Až budeme mít další informace, zveřejníme je. Rádi bychom všem poděkovali za pomoc a podporu, byli jste úžasní. Bůh žehnej Frankiemu Morrisovi,“ objevilo se ve skupině s fotkou Frantiska a obrázkem svíčky.

V souvislosti s případem byly zatčeny tři osoby. Muž a žena kvůli maření výkonu spravedlnosti, jeden muž pak kvůli podezření z usmrcení nebezpečným řízením.

Je tak velice pravděpodobné, že obětí tohoto činu se stal právě Frantisek.

Ve skupině k pátrání po Frankiem se objevila tato fotografie.

Jenže to potřebné, aby mohla být zpráva oficiální, chybí. Nenašlo se tělo.

I proto ostrovní média nadále o chlapci informují jako o pohřešovaném a policie nadále žádá veřejnost o pomoc s pátráním. Zejména pak řidiče, kteří se pohybovali v oblasti, kde byl Frankie viděn naposledy.

Kromě toho nasadili kriminalisté potápěče. Ti v pondělí prohledávali řeku Afon Cegin.

Poslední záběr pohřešovaného Frantiska

Lidé na sociálních sítích, kteří pátrání po chlapci sledovali nebo se v něm dokonce angažovali, už ale mají jasno. 

Příspěvek o zdrcené rodině zasypali vzkazy „RIP“ a kondolencemi rodině včetně matky Alice, která se aktuálně nachází v Česku kvůli pandemii koronaviru.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:32 středa 15. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 6
  • 4
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1