Doják dne: Brazilští fotbalisté, co přežili pád letadla, pláčou pro mrtvé kamarády

Uplynulo několik měsíců od tragického pádu letadla s členy brazilského fotbalového klubu Chapecoense. Z fotbalistů přežili jen tři hráči a ti nyní přišli vzdát hold zesnulým kamarádům na vyprodaný fotbalový stadion. Tam si se slzami v očích převzali trofej pro vítěze Jihoamerického poháru

Brankář Jackson Follmann, obránce Neto a záložník Alan Ruschel jsou jediní fotbalisté z brazilského týmu Chapecoense, kteří jako zázrakem přežili listopadový pád letadla, kterým se většina klubu přepravovala na zápas do Kolumbie. Nehoda si vyžádala desítky životů.

Právě tito tři si přišli na vyprodaný stadion převzít trofej pro vítěze Jihoamerického poháru. Moment, při němž Follmann, který při nehodně přišel o nohu, pozvedá pohár, dojal k slzám 20 tisíc přihlížejících diváků.

Brankář Jackson Follmann přišel o nohu. V náručí svírá trofej pro vítěze Jihoamerického poháru.

Hráči v rámci vzpomínky na zesnulé kamarády na hřišti přivítali také jejich pozůstalé, se kterými se navzájem utěšovali. Po přebrání poháru následoval přátelský zápas, vůbec první od neštěstí, mezi Chapecoense a Palmeiras.

Ten skončil remízou 2:2 a nastoupili v něm noví hráči, které Chapecoense zapůjčili ostatní brazilské kluby. Jejich skvělý výkon dal týmu i fanouškům naději, že i přes tragédii, která je postihla, můžou v nadcházející sezóně zazářit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:02 pondělí 22. května 2017. Anketa je uzavřena.

  • 14
  • 14
  • 14
  • 13
  • 12
  • 11