Server Forum 24 zveřejnil další nepravdivý článek, nyní jde o Xavera a Wollnera

Redaktor serveru Forum 24 Vilém Besser napsal text, který obsahuje lživé informace. Proti článku se už ohradila internetové televize XTV.

Web Forum 24 v článku Viléma Bessera s názvem „Okamura znovu sprostě lže o Marku Wollnerovi. Ten zvažuje žalobu“ uvádí, že dlouholetý redaktor České televize Marek Wollner navštívil internetovou televizi XTV a měl poskytnout rozhovor Luboši Xaveru Veselému, ale prý došlo k náhlé změně moderátorů.

„Místo něj se proti investigativnímu novináři nečekaně posadila Jana Bobošíková, která zřejmě z dob televizní krize stále k Wollnerovi cítí velkou nevraživost,“ napsal redaktor Besser ve svém článku, který byl později upraven.

Proti tomuto tvrzení se ohradila internetová televize XTV, jejíž hlavní tváří je již zmíněný moderátor Luboš Xaver Veselý.

„Redakce internetové televize XTV s politováním uvádí na pravou míru další prokazatelnou a zjevnou lež, která se dotýká projektu XTV, a s ohledem na okolnost, že se nejedná o první případ uveřejnění zcela nepravdivé informace, vnímá celá redakce toto jako cílenou a programovou snahu poškozovat práci řady konkrétních lidí a značky,“ píše se v oficiálním vyjádření internetové televize.

„Pan Wollner byl prokazatelně informován, že moderátorkou pořadu je Jana Bobošíková. Toto je nezpochybnitelné i z komunikace produkce XTV s panem Wollnerem. Redakce XTV se chovala korektně od prvotního oslovení Marka Wollnera s prosbou o návštěvu pořadu, zcela stojí za profesionálním výkonem moderátorky a je spokojena s výsledkem sledovanosti,“ píše se dále na stránkách XTV.

Redakce internetové televize jako důkaz zveřejnila také komunikaci s redaktorem Markem Wollnerem. Dlouholetý zaměstnanec České televize byl SMS zprávou dopředu informován, že rozhovor s ním povede Jana Bobošíková, nikoliv Luboš Xaver Veselý.

SMS komunikace s Markem Wollnerem

Na svém facebookovém profilu se k celé situaci vyjádřil i hlavní aktér celé aféry Marek Wollner. Ten si oné SMS zprávy původně vůbec nevšiml.

„V posledním řádku SMS, kam jsem ani nedočetl, skutečně stálo: moderuje Jana Bobošíková. Byla to zpráva se seznamem témat, což jsem moc neřešil,“ píše ve svém příspěvku Marek Wollner.

Výše uvedený článek redaktora Viléma Bessera byl na webu Forum 24 poté upraven. „Wollner se zde nečekaně ocitl v debatě se svojí bývalou kolegyní a moderátorkou Janou Bobošíkovou, která se vyprofilovala do sympatizantky nahnědlého politického stylu a xenofobní rétoriky,“ stojí nově v článku.

Redakce Expres.cz kontaktovala i moderátora a hlavní tvář internetové televize XTV Luboše Xavera Veselého. Ten nám oznámil, že proti článku nehodlá podnikat žádné kroky.

Původní text, který vyšel na webu Forum 24.

Před časem jsme vás informovali o situaci, kdy si stejný autor vymyslel článek o údajném politickém ovlivňování Lvů. Vilém Besser ve svém článku de facto tvrdil, že režisér Ondřej Trojan nedostal ocenění z toho důvodu, že v minulosti kritizoval politiku Andreje Babiše a Miloše Zemana.

Trojan všechny úvahy o údajném politickém vlivu na udílení Českých lvů rázně zamítl a autora článku označil za tvůrce takzvaných fake news.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:25 sobota 3. srpna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 16
  • 14
  • 13
  • 12
  • 10
  • 10