Poslanec Foldyna si zve Putinovy Noční vlky domů! Expresu řekl důvod

Poslanec Jaroslav Foldyna (ČSSD) je sympatizantem motorkářského gangu Noční vlci, který projíždí Evropou a oslavuje na různých pietních místech vítězství Sovětů v 2. světové válce. Motorkáři se zastaví i v Děčíně, kde je Foldyna zastupitelem.

Motorkáři z ruského motocyklového klubu Noční vlci, známého dobrými vztahy s prezidentem Vladimem Putinem, projedou Českem.

Mimo zástavek v Brně a Praze se staví i v Děčíně, a to na pozvání poslance Jaroslava Foldyny, který se Nočních vlků vehementně zastává.

Noční vlci se u nás staví, protože u nás máme památník padlým v 2. světové válce na hřbitově na Folknářích, kam přijedou položit květiny,“ řekl Expresu Foltyna, který spolu s městským úřadem pořádá v Děčíně koncert ke Dni vítězství.

Noční vlci jsou pro mnohé symbolem projekce ruské politické moci mimo své hranice. To ale Foldyna nebere v potaz.

Velmi respektuji, když někdo prokazuje čest a slávu boji proti fašismu. Ti lidé mají být na co hrdí, jsou to vnuci a pravnuci vítězů 2. světové války a národa, který nesl největší břímě druhé světové války,“ říká Foldyna.

Jaroslav Foldyna v souvislosti s tématem Noční vlků na sebe upozornil před pár dny, když na svém Facebooku kritizoval rozhodnutí Polska motorkářský gang nevpustit na svoje území.

Poslanec se s motorkáři nesejde poprvé. Při jejich průjezdu Českou republikou už se s nimi potkal v loňském roce.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:44 čtvrtek 1. září 2016. Anketa je uzavřena.

  • 91
  • 19
  • 8
  • 8
  • 6
  • 5