Grznár Expresu vysvětlil kauzu s válkou: Byl jsem ožralý! Pomáhá mi otec právník

Celou svou youtubovou kariéru postavil na kontroverzních hláškách a provokacích. Teď si ale i sám Filip Grznár (36) uvědomuje, že to přepískl a velmi pravděpodobně přijde trest. „Byl jsem totálně ožralý a měl v sobě prášky na nervy. Žádnou válku v ČR nechci a samozřejmě nesouhlasím s konfliktem na Ukrajině,“ řekl Expresu exkluzivně Grznár, který počítá s tím, že přinejhorším vyfasuje podmínku. Plzeňský kulturista se nám také svěřil, kolik ho celá kauza stála peněz a že chodí nyní pro rady ke svému otci, který je uznávaným advokátem.

Už několik dní česká veřejnost na sociálních sítích řeší nahrávku, na které mluví Filip Grznár. Známý kulturista ve videu vysvětluje, proč by si přál válku v České republice.

„Má to jednu velkou výhodu. Ve válce neexistuje právo. Ve válce můžeš páchat trestnou činnost jako vzteklý, což se mi líbí, to je sen. A přežijí jen ti nejsilnější. Prostě chci, aby v České republice byla válka,“ řekl Grznár v první části videa, které bylo krátce k vidění na jeho profilu na sociální síti.

V médiích se poté objevily informace, že Grznárovi hrozí až deset let za mřížemi. Plzeňský svalovec, který celou kauzu Expresu detailně vysvětlil, ale doufá, že nakonec vyvázne „jen“ s podmínkou.

„Ožral jsem se s kamarádem a měl jsem v sobě ještě nějaké prášky na nervy. Chtěl jsem mluvit o tom, jaká v Česku panuje celkově nesvoboda. Použil jsem metaforu, která byla nevhodně zvolená, to teď uznávám. Žádnou válku ale v Česku nechci a konflikt na Ukrajině samozřejmě neschvaluji! Byl jsem jen totálně ožralý, natočili jsme dvě storíčka a omylem jsme je pustili ven,“ popsal nejznámější český kulturista.

„Každý ať si sáhne do svého svědomí. Kdo nikdy nemlel ho*na, když byl nalitý? Navíc to bylo vytržené z kontextu. Byl to z mé strany de*ilně použitý příměr. Místo abych řekl, že tu nemáme svobodu, srovnal  jsem to s válkou. Kdybych něco takového natočil střízlivý, v životě to nepustím ven. Já válku nechci, mám děti, kdo schvaluje válku, je pro mě naopak magor,“ dodává Grznár.

Kauzu konzultuji s otcem právníkem

Kulturista, který se poslední roky snaží prosadit coby MMA zápasník, už celou kauzu vysvětloval také policistům.

„Byl jsem podat vysvětlení. Řekl jsem, že jsem byl pod vlivem a dal to ven omylem. Nebyl jsem tam nijak konkrétní ohledně války na Ukrajině, nikoho jsem nenapadal a neurážel. Je to vyloženě názorové video,“ tvrdí známý youtuber.

Grznár Expresu také sdělil, že celou kauzu konzultuje se svým otcem právníkem.

„Řekl mi, že v tom videu nevidí nic nebezpečného a naplnění skutkové podstaty tam je neurčité. Pouze přirovnávám dnešní svobodu k válce a o tom to celé je,“ hájí se Grznár, jehož prý celá kauza k dnešnímu dni stála zhruba padesát tisíc korun.

Filip Grznár

Vím, že půjdu před soud a budu obviněný

Grznára jsme se zeptali, z jakých důvodů má pocit, že v České republice nepanuje svoboda.

„Vadí mi, že ze svých daní platíme obrovské částky na to, aby měla Ukrajina zbraně. Neřeší se mírová jednání, ale dodávání zbraní, přitom tam umírají lidé. Vadila mi také protiepidemická opatření, celá ta karanténa pro mě byla úplně nesmyslná, všichni dodnes pociťujeme následky,“ vyjádřil se Grznár.

Kulturista, který se nedávno představil v kleci pod organizací Clash of the Stars, si je vědom toho, že celá kauza skončí nejspíše u soudu.

„Obviněný budu asi určitě, z právního hlediska to je ale velký oříšek a nedovedu si představit státního zástupce, který by se do toho chtěl pouštět. Kdybych schvaloval válku na Ukrajině, nevykroutím se z toho. Já ale mluvil o válce globálně, a navíc je tam polehčující okolnost, že jsem byl pod vlivem alkoholu,“ věří Grznár.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:34 čtvrtek 28. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 106
  • 20
  • 14
  • 12
  • 8
  • 7