Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Dominik Feri pro Expres: V Teplicích by mohl demonstrovat každý. Islamofob!

    • V Teplicích se o víkendu konala protiuprchlická demonstrace
    • Jednalo se už o několikátou akci tohoto typu
    • Popularitu Teplic mezi demonstranty vtipně glosuje radní Feri

    Zatímco v Teplicích se demonstrovalo, radní Feri měl jiný program. Snahu demonstrantů nyní okomentoval pro Expres.cz. | foto: reprofoto facebook

    V Teplicích se to v sobotu opět hemžilo demonstranty. Tentokrát se do severočeského lázeňského města sjeli příznivci antisemitského extremisty Adama B. Bartoše. Časté konání demonstrací proti uprchlíkům i jejich nevalný úspěch pro Expres komentuje nejmladší teplický radní Dominik Feri (19).

    Lázeňské město Teplice je pro své léčebné programy velmi populární i u zahraniční klientely ze zemí blízkého východu. To s sebou nese popularitu i mezi zcela odlišnou skupinou lidí, kteří by občas též potřebovali zajít na léčení. Do města se nebývale často sjíždí domácí demonstranti.

    Fotogalerie

    „V očích islamofobů jsou návštěvy Teplic sázkou na jistotu. Vždyť tam na severu už ty Araby mají, každýho to štve a jistě se tam najde dost lidí, kteří budou chtít jít upustit páru na starou dobrou českou demošku,“ říká s nadsázkou teplický radní Dominik Feri. Ten se opakovaně pozastavuje nad absurditou demonstrací.

    Mezi demonstrující hrdé Čechy pronikl i uprchlík ze Slovenska. Naštěstí projevy řečníků byla tak poutavé, že zůstal nepovšimnut.

    Popularitu Teplic mezi demonstranty dokazuje i fakt, že zde již svou protestní akci uspořádaly snad všechny subjekty, které se proti uprchlíkům vymezují.

    Majitelé psů jiných barev než černé mohou být dle bartošovské logiky v klidu, ze strany muslimů jejich mazlíčkům očividně nic nehrozí.

    „Přichází k nám tolik organizátorů demonstrací, že bychom na vjezdy do města měli dát lítačky. Minulý rok přijeli hoši z DSSS udělat si průvod lázeňskými parky. Na jaře dorazil zase Martin Konvička z IVČRN. V létě přijel venčit mezi arabské návštěvníky lázní svého psa Tomio Okamura. A nyní máme postupku kompletní, neboť dorazila i Národní Demokracie Adama Bartoše,“ komentuje Feri výčet demonstrujících.

    Poměr českých vlajek k demonstrantům vyzníval příznivěji pro lidi jen těsně.

    Podle Feriho všechny v Teplicích konané demonstrace spojuje fakt, že se na ně nikdy nedostavily proklamované tisíce rozzuřených Čechů a účast na nich byla spíše tragická.

    Zatímco Adam B. Bartoš hovořil k lidu, podivný prapor byl držen na půl žerdi. Asi ze smutku z toho, že není českou vlajkou.

    „Všechny čtyři tyto akce mají společného jmenovatele - naprosto mizernou účast, která by byla ještě mizernější, kdyby se sem nesjeli lidé z okolních měst. Ani na jednu z akcí nepřišlo více, než tisíc lidí,“ říká Feri.

    Mladý radní dodává, že ani sobotní demonstrace Bartoše a jeho věrných nevyčnívala z řady a byla spíše debaklem. „Na akci Bartoše jich přišlo nanejvýš tři sta. Vskutku slabá účast na město, které je dle organizátorů islámem nejvíce zkoušeno,“ hodnotí účast Feri.

    Na nejmladšího radního v republice si vzpomenul i sám organizátor Adam B. Bartoš, který na svůj facebookový profil napsal, že akce byla tak úspěšná, že „nedorazil ani Feri ani jiný havlista“.

    Adam B. Bartoš si nad Feriho neúčastí posteskl na Facebooku

    Svou absenci komentoval Feri s humorem sobě vlastním. „Na cizí mejdany se nezvu a už vůbec ne na takové, které stojí za zlámanou grešli. A nadto bych se na náměstí pro hojnou účast asi ani nevešel,“ vzkázal rozmrzelému Bartošovi.

    Na demonstraci sice Bartošovi chyběl Dominik Feri, ale útěchou mu mohla být přítomnost například známé pravicové radikálky a členky Dělnické mládeže Lucie Šlégrové.

    Aby předešli případným dalším neúspěšným demonstracím, má pro jejich organizátory radní Feri několik tipů. „Díky, že jste si přišli zademonstrovat. Přijďte zas. A pokud byste tam příště chtěli mít více lidí, než v Kauflandu, když vyjde akční leták, doporučuji přistavení polní kuchyně s gulášem a koncert kapely Ortel,“ radí Feri budoucím demonstrantům.

    Patetickou snahu demonstrujících si s úsměvem na tváři fotili i muslimští lázenští hosté.

    Pokud dají na jeho rady, možná že příští demonstrace proti muslimům v Teplicích bude mít větší úspěch, než že si nepočetné hloučky holých hlav a důchodců budou sami muslimové nadšeně fotit jako absurdní zpestření víkendu.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:18 úterý 9. února 2016. Anketa je uzavřena.

    • Super
      68
    • Trapas
      13
    • Haha
      12
    • Tvl
      10
    • Cože
      7
    • Sladký
      7
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...