Zabil jsem lidi a teď zastřelím sebe! Vrah se doma svěřil matce, co v Ostravě provedl

Střelec, který zabil minimálně šest lidí ve Fakultní nemocnici Ostrava, měl po svém činu informovat matku, které se ke všemu přiznal a řekl jí, že se chystá na sebevraždu. Muž se tedy nechystal policii vzdát živý. Premiér Andrej Babiš médiím také potvrdil, že muž se v nemocnici v minulosti léčil.

Premiér Andrej Babiš potvrdil informace o tom, že s policií při hledání Ctirada V. spolupracovala také jeho matka. Útočník se měl matce svěřit s tím, čeho se dopustil v nemocnici, kde zabil šest lidí. Ženě měl také říci, že se jede sám zabít.

„Mluvil jsem s ředitelem nemocnice a ten mi potvrdil, že muž se v minulosti v Ostravě léčil. Jednalo se však o jiné oddělení, než na kterém střílel (traumatologie pozn. red.),“ prozradil Andrej Babiš na tiskové konferenci v pražských Kbelích.

Premiér zrušil veškerý svůj dnešní program a odvolal také cestu do Estonska. Vydal se na místo tragédie, kde chce vzdát čest obětem. 

„Chci vyjádřit solidaritu s pozůstalými, je důležité, abych i tímto způsobem vyjádřil svůj pocit. Krizový štáb zafungoval, naše občany je nyní třeba uklidnit,“ dodal ještě premiér.

Útočníkův motiv se zatím nezná, podle Andreje Babiše může být na vině změna psychiky pachatele, který už se v minulosti ve fakultní nemocnici léčil.

O průběhu vyšetřování má být podle českého premiéra veřejnost i nadále informována.

Kolegové z práce nemohou uvěřit, že byl schopen hrůzného činu. „Byl pořád pozitivně naladěný. Byl jediný, kdo holkám v kanceláři nosil kytky. Jezdili jsme spolu na lyže, sportovali jsme. Prostě to byl normální chlap. Sice byl na nemocenské, ale pracujeme venku, takže to je u nás ve firmě normální,“ popsal ho jeden ze spolupracovníků pro iDnes.cz.

Málokdo asi věděl, že má tři záznamy v rejstříku, jak uvedla Česká televize, a že vlastní nelegálně drženou zbraň.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:56 středa 8. dubna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 67
  • 59
  • 56
  • 55
  • 51
  • 43