Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Šílení aktivisté zablokovali kvůli Ukrajině výjezd z Blanky: Policisté i řidiči jim dali co proto!

    Desítky policistů v akci, tisíce naštvaných řidičů a úplně zbytečné zpoždění na cestě do práce, do školy nebo k lékaři. Jen zázrakem se v tunelu Blanka v tu chvíli nic nestalo, jinak mohly být následky téhle akce katastrofální. Takový je výsledek blokády, kterou před výjezdem u Prašného mostu uspořádalo hnutí Extinction Rebellion. Zaštiťuje se sice pomocí Ukrajině, ve finále se jim povedlo jen poštvat proti sobě další řidiče i zasahující muže zákona.

    „Dnešní dramatická blokáda dopravy. Jsme ve stavu klimatické nouze. Násilí není adekvátní reakcí na protest lidí, kteří se snaží byť kontroverzním, ale pokojným způsobem zabránit civilizačnímu kolapsu,“ předeslali členové hnutí Extinction Rebellion poté, co si někteří z nich v úterý ráno zasedli ve výjezdu z Blanky nedaleko Prašného mostu.

    Lepší místo si vybrat nemohli. Jestli na sebe chtěli upozornit, povedlo se. Teď je nesnáší ještě více lidí než před „protestem“.

    Česká odnož hnutí Extinction Rebellion „pomáhá“ Ukrajině blokádami pražských ulic. Ta u výjezdu z Blanky se obzvláště povedla...

    „Chceme, aby vláda přijala nařízení, podle kterého musí firmy a instituce vytápějící plynem nastavit teplotu na zákonem dané teplotní minimum. To je 20 stupňů v kancelářích a školách a 18 tam, kde lidé vykonávají lehkou fyzickou aktivitu,“ ohánějí se bohulibým záměrem, kvůli němuž ochromili výjezd z tunelu.

    „Pokud teplotní omezení potrvá do konce topné sezony (trvá většinou do konce dubna až konce května), ušetříme náklady v řádu miliard a taková bude i suma, kterou nepodpoříme Putina ve financování války,“ dodávají členové Extinction Rebellion (ER), kterým řidiči nemohou přijít na jméno.

    Od začátku dubna o sobě česká odnož hnutí Extinction Rebellion dává v Praze vědět blokádami ulic.

    Blokády důležitých dopravních tepen v Praze, k nimž od začátku dubna na různých místech dochází, se „překvapivě“ míjí účinkem. Jediné, co se aktivistům podařilo, je naštvat řidiče a ve finále i muže zákona, kteří na místech musí zasahovat. U výjezdu z Blanky si v případě protestujících, kteří seděli ve vozovce, servítky nebrali, podobně jako troubící motoristé.

    „Nechal bych je zaplatit všechny výjezdy IZS a ono by je to přešlo protestovat, zvláště když to dělají opakovaně,“ vzkázal jim jeden z facebookových diskutérů, jenž si ještě bral docela servítky. 

    Česká odnož hnutí Extinction Rebellion „pomáhá“ Ukrajině blokádami pražských ulic.

    „Pokud máte takovou potřebu pomáhat UA, jeďte tam. Budete tam alespoň užiteční, a ne tady debilně blokovat dopravu, aby se lidé nemohli dostat do práce, a přidělávat práci IZS,“ doplnila jeho slova rozčilená Katka, která se podivuje nad tím, kde dotyční aktivisté berou volný čas.

    „Tak tohle je vrchol arogance. Je to banda magorů. Zajímalo by mě, kdyby pospíchal rodič s dítětem do nemocnice...,“ podivoval se Jiří.

    Česká odnož hnutí Extinction Rebellion „pomáhá“ Ukrajině blokádami pražských ulic.

    „Běžte blokovat k Poslanecké sněmovně, a ne obyčejné lidi, co se potřebují dostat do práce, vezou děti do školy nebo jedou k lékaři,“ doplnil Robert.

    V záplavě reakcí pod videem ER se sešly i mnohem jadrnější příspěvky. A nebylo jich zrovna málo.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 15:00 středa 3. srpna 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      62
    • Trapas
      53
    • Haha
      39
    • Tvl
      24
    • Cože
      10
    • Sladký
      6
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...