Exkluzivní video gurua Járy: Já jsem Ježíš, kdo je víc?! Své utrpení ve vazbě přirovnává k ukřižování

Jaroslav Dobeš alias „guru Jára“ alias „Óm nadsamec“ je ve vazbě na Filipínách a čeká, co s ním bude dál, jeho odháčkovaný duch ale stále žije. Máme tu nové video, v nemž se guru Jára přirovnává k Ježíšovi a své trestní stíhání považuje za ukřižování. Mrkejte na to, je to fakt síla!

Pamatujete tu část Bible, ve které Ježíš Kristus obchází domovy vesničanů a svým penisem pomáhá uzdravovat nešťastné a nemocné ženy? Správně, žádná taková část neexistuje. Takové speciální techniky však nejsou cizí guru Járovi.

V novém videu vidíme záběry z různých Járových seancí, při kterých vousatý muž přednáší, medituje, předcvičuje či provádí akupunkturu. Studenti bizarní školy jsou zde zachyceni například v bazénku se skleničkou vody na hlavě, při přebíhání po žhavých uhlících, nebo při různých cvičeních. 

Ve videu všichni svorně tvrdí, že Óm Nadsamec je nejvýznamnějším duchovním vůdcem naší doby, jeho nauka je srovnatelná s Ježíšovou a probíhající trestní stíhání je sprostým ukřižováním. Stěžují si také na práci policie, která údajně používá nátlakové metody a před několika lety okradla církev Járy Dobeše o 6 milionů.

Policajti otevřeli schránku mým klíčem a vzali všechny církevní peníze, které tam byly na nákup našeho nového centra. Bylo to více než pět milionů korun,“ popsala jedna z Járových studentek. „Nikdo neví, kde peníze jsou. O tom se mlčí,“ říká Dagmar Světlovská, jeho největší fanynka, která tvrdí, že když muž strčí ženě penis do vagíny, tak to není soulož, ale léčebná metoda.

Guru Jára alias Óm Nadsamec je obžalován z několikanásobného znásilnění. Svůj další osud vyčkává ve vazbě na Filipínách.

Policie to rozhodně nechce komentovat, protože případ guru Járy a jeho dost pochybných metod je stále u soudu. Zlínský krajský soud loni odsoudil Dobeše na 10 let vězení, tento verdikt byl však po odvolání zrušen. Jaroslav Dobeš je obžalovaný za hromadné znásilnění, které příznivci církve nazývají „odháčkováním“.

Krátký pohlavní styk (s kým jiným než s guru Járou) měl ženám přinést smír, očistit je od dřívějších křivd a nevyřešených traumat z předchozích vztahů. O údajně běžné tantrické praktice prý studentky dopředu věděly a na policii vypovídaly pod nátlakem.

A proč mají dnes trauma? To jim způsobila ztráta jejich víry pod nátlakem policie, rodiny a okolí, které uvěřilo lžím šířeným o Guru Járovi,“ uvedla Dobešova blízká spolupracovnice Barbora Plášková pro iDnes.cz. Ta je, jaké překvapení, taky trestně stíhaná.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 16:22 středa 9. prosince 2015. Anketa je uzavřena.

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0