Kam se poděl nejobávanější exekutor? Vrána chce pomáhat jako advokát

Když k prvnímu dubnu letošního roku skončil ve funkci obávaný exekutor Tomáš Vrána, mnoha lidem se ulevilo. Od té doby se ale po Vránovi slehla zem. Expres pátral po tom, co je obživou ještě člověka, který byl ještě nedávno mezi nejneoblíbenějšími lidmi v Česku. Zjištění je překvapivé, Vrána jakoby otočil a plánuje pomáhat lidem jako advokát.

Jméno Tomáš Vrána bylo dlouhá léta nechvalně proslulé. Muž, který vedl exekutorský úřad v Přerově byl známý jako nejhorší exekutor v republice a člověk, který se nezastaví před ničím. To ale skončilo 1. dubna letošního roku, kdy Vrána ve funkci rezignoval.

Vrána, který každý rok provedl přes 50 tisíc exekucí, na kterých za svou kariéru vydělal stamiliony, na funkci rezignoval údajně proto, že odmítal dál snášet tlak, který na něj byl vyvíjen ze všech stran. Narážel tak na četná vyšetřování ze strany ministerstva i exekutorské komory.

Po Vránově odchodu se mnoha Čechům ulevilo. Exekutor, jehož metody byly často dlužníky připodobňovány k činnosti Gestapa, se stáhl do ústraní a nebylo po něm ani vidu ani slechu. Expres se pokusil vypátrat, co obávaný vymahač dnes dělá.

Ve Vránovi se možná hnulo svědomí. Poté, co tisíce lidí připravil o všechno, rozhodl se u práva zůstat, jen na druhé straně barikády. Nechal se zapsat u České advokátní komory jako advokát s kanceláří v Olomouci. Nyní by tak měl poskytovat právní poradenství a to například i lidem, kteří se ocitli v exekuci.

Při pokusu o otevření někdejších stránek Vránova přerovského úřadu Exekuce.cz jsme přesměrováni na novou adresu AdvokátVrána.cz. Odpočet nás informuje o tom, že stránky jsou ve výstavbě a budou spuštěny 1. srpna.

Co možná překvapí je olomoucká adresa Vránovy kanceláře. Člověk, který byl zvyklý se v Přerově obklopovat luxusem a měl sám pro sebe několikapatrovou budovu na náměstí se nyní musí spokojit s kanceláří v nevzhledném panelovém domě na okraji města.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:06 neděle 6. listopadu 2016. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 12
  • 12
  • 12
  • 10
  • 10