Nebinární Eva si užívá slávu: Pochlubila se přítelkyní Aničkou i rozhovorem v časopisu

Nebinární Češka Eva si užívá svých pět minut slávy. Pochlubila se přítelkyní Aničkou i článkem v časopisu. | foto: Instagram

Ještě nedávno to byla celkem normální mladá dívka, kterou rodiče a kamarádi oslovovali Evo. Teď si ale nechá říkat Ezra (dočasně) a prohlašuje se za nebinární osobu, transmuže a lesbičku zároveň! Příběh osmnáctileté Češky Evy Švagr v posledních dnech šokoval mnoho lidí. Ona si svých pět minut slávy ale náležitě užívá. Na sociální síti se nově pochlubila přítelkyní Aničkou a rozhovorem pro známý ženský časopis.

„Neidentifikuji se ani jako muž, ani jako žena. Někde mezi,“ řekla Eva Švagr alias Ezra před časem v rozhovoru pro DVTV. Moderátor Martin Veselovský měl co dělat, aby její myšlenky vstřebal a následně alespoň trochu pochopil.

„Pohybuji se v pražském intelektuálním kruhu. Rodiče to berou, kolegové v práci také. Oslovují mě v mužském rodě,“ dodala tehdy Eva, která se nově prohlásila také za transmuže a lesbičku zároveň.

Mnozí se na sociálních sítích podivují, jak lze něco takového skloubit dohromady. Pro Evu to ale prý není problém. 

Queer identity nejsou nějaké přesně definované pojmy, protože naše individuální identity nejsou zcela definované a zařaditelné do škatulek. Vy si vybíráte, jakými slovy svoji identitu popíšete,“ napsala jednomu ze svých podporovatelů na Instagramu Eva.

Příběh mladé Češky, která si prý už v šestnácti letech uvědomila, že není ženou ani mužem, ale něčím mezi, zaujal na internetu mnoho lidí. 

Eva si zvýšenou pozornost užívá a na Instagramu se například pochlubila tím, že poskytla rozhovor pro Cosmopolitan, známý časopis pro ženy.

Eva ale nemá radost jen z nejnovějšího rozhovoru, šťastnou ji už nějaký pátek dělá přítelkyně Anička, kterou Eva nyní ukázala svým podporovatelům.

„Paní sousedka si myslí, že já a Anička jsme kamarádky,“ připsala k fotografii pobavená Eva.

„Jsme tak šťastné, jak bychom mohly být,“ uvedla u starší fotky s Aničkou Eva, která je spoluzakladatelkou organizace TakyTrans.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 9:44 pondělí 2. srpna 2021. Anketa je uzavřena.

  • 165
  • 32
  • 32
  • 7
  • 5
  • 3