Premium

„Ale co ty tady?“ Eva Pavlová popsala první rande s generálem. Prozradila, kdo doma šéfuje

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Navenek působí jako křehká žena, ve skutečnosti je zocelena armádou. Evu Pavlovou jen tak něco nesemele, natož prezidentská kampaň, přesto manželka Petra Pavla přiznává, že s blížícími se volbami přituhuje a zájem veřejnosti i médií se s její komfortní zónou ani trochu neslučuje. Na pondělním večírku v Rock Café, který generál uspořádal pro svoje podporovatele, na ni stály frontu dokonce i celebrity, herci a zpěváci si s ní chtěli popovídat a popřát jí hodně sil, načež cesta z horního patra do dolního za manželem kvůli společné fotografii trvala dobrou půlhodinu. Expres ale dostal možnost si s potenciální první dámou popovídat o samotě v útrobách pražského klubu. V rozhovoru Eva Pavlová promluvila o začátcích vztahu s generálem, prozradila, zda jsou u nich doma v kurzu spíše válečné, nebo romantické filmy, a objasnila, že kandidatura závisela i na jejím zdravotním stavu, protože před časem podstoupila vážnou operaci.

Paní Pavlová, pro armádu jste se, pokud vím, rozhodla na střední škole. Co k tomu dospívající dívku z venkova vede?

Vyrůstala jsem na vesnici a kolem mě byli buďto samí kluci, anebo samé děti. Měla jsem tím pádem dvě možnosti: Starat se o děti a dělat lumpárny. To první mě vedlo k tomu, že jsem chtěla být učitelkou ve školce, jenže když jsem šla na talentové přijímací zkoušky, neuspěla jsem ve zpěvu. Zkoušející mi říkal, že u mě nevidí hlasový rozsah, takže tudy cesta nevedla.

Takže zvítězila klučičí cesta?

Na školu pak přišli z náborového střediska hledat kluky do armády. Já dělala sport, také jsem měla od patnácti let řidičák na malý motocykl, chodila jsem střílet, běhat. Říkala jsem si tím pádem, že armáda by pro mě mohla být zajímavá, dávalo mi také smysl, že ta práce něco přináší, podobně jako výchova dětí. Takže jsem se tou cestou vydala.

Takže jste poměrně brzy šla do uniformy. Nechyběly vám běžné holčičí starosti, co si ráno vzít na sebe, jak se namalovat?

Šla jsem do uniformy v osmnácti letech, po gymnáziu. Ale i na vojenské škole se děvčata malovala, a přestože jsme měli rok základní vojenské služby, měli jsme i svůj osobní život a svoje volno. Pokud jsme tedy nezlobili. (úsměv)

Pobývala jste na ubytovnách, v kasárnách. Neustále kolem vás musela být spousta mužů. Dostávalo se vám od nich hodně pozornosti? Nelezlo vám to někdy na nervy?

Ani ne. Tím, že jsem se od dětství pohybovala mezi kluky a měla jsem spíše klučičí záliby, třeba hokej, lezení po stromech nebo hraní na vojáky, to chlapecké prostředí mi nijak nevadilo.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:01 pátek 12. května 2023. Anketa je uzavřena.

  • 112
  • 41
  • 12
  • 9
  • 6
  • 6