Vzali jim děti, ale nevzdávají se. Co svěřila Michaláková matce ze Sušice?

Obě přišly o děti, ale neztrácí naději. Eva Michaláková a Soňa Szwajnochová toho mají hodně společného. Sociálka jim odebrala dvě malé děti, obě se snaží, aby je dostaly zpět.

Obě ženy přišly nejen o partnery, ale i o děti. Případ Evy Michalákové, které odebrala děti sociálka v Norsku, je známější, ale je jisté, že Soňa Szwajnochová trpí odlukou od dětí úplně stejně, i když ta je alespoň může vídat, proto si vyjadřují vzájemnou podporu.

„S Evou v kontaktu jsem, už dlouho. Ještě předtím než mi byly odebrány děti z péče. Říkala jsem si, že tohle se mi v životě nemůže stát,“ řekla Expresu Soňa Szwajnochová.

S paní Michalákovou se prý zná přes 2,5 roku. „Ani ve snu by mě nenapadlo, že se mi stane to samé. Párkrát jsme si volaly. Dala mi i doporučení: když máš depresi, kup si čokoládu, obklop se hračkami dětí, fotkami...Nedovol smutku vítězit, vzpomíná paní Szwajnochová na rady, které dostala.

Fotogalerie

Obě matky, kterým vyrvali děti z náruče, se cítí bezbranné, ale i tak se nevzdávají. Srovnávají český OSPOD (Orgán sociálně-právní ochrany dětí) s norským Barnevernem.

„Eva říká o OSPODU, že se jedná o stát ve státě inspirovaný z Norska, že si nedělá iluze o českém soudnictví, a pokud mám diktafon, ať si vše nahrávám, podporujeme se navzájem,“ dodává Soňa Szwajnochová.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:17 pondělí 8. února 2016. Anketa je uzavřena.

  • 18
  • 15
  • 11
  • 11
  • 10
  • 10