Pirátka Horáková měla konflikt s motorkářem: Víte, kdo já jsem? Zastupitelka!

Eva Horáková je předsedkyně Výboru pro sociální politiku ZHMP. | foto: Facebook

Pražská zastupitelka a místopředsedkyně zastupitelského klubu Pirátů Eva Horáková zažila velice nepříjemnou situaci poblíž centra hlavního města. Zatímco jela na kole, vulgárně se do ní pustil kolemjedoucí motorkář. Horáková na něj poté ukázala prostředníček a spor pokračoval! Nepomohlo prý ani to, když politička řekla, že je zastupitelkou hlavního města Prahy.

Politička Eva Horáková o incidentu s motorkářem informovala na svém Facebooku. „Sepisuji svůj první policejní protokol, o verbálním a fyzickém napadení motorkářem,“ uvedla.

Pár dní poté se objevily podrobnější informace. Podle serveru ParlamentníListy.cz Horáková jela 10. června odpoledne na kole po ulici Holečkova v Praze 5. Mířila do centra metropole a u zastávky Kobrova ji měl předjet motorkář, který na ni během jízdy vulgárně pokřikoval.

V policejním protokolu inspektor Ondřej Köhler uvedl, že motorkář na političku křičel: „Ty ku*do, ty pí*o, kup si zrcátka!“

V oficiálním dokumentu je poté uvedeno, že Horáková na motorkáře ukázala prostředníček. „Naštvalo mě to a nechtěla jsem si to nechat líbit,“ vysvětlila politička.

Horáková poté motorkáři vysvětlovala, že má přece právo jet po silnici, když dodržuje pravidla provozu.

„Na toto on vůbec nebral ohled. Pokračoval v hrubém jednání, kdy mi chtěl chytit šaty, když jsem viděla, že na mě natahuje ruku, odstrčila jsem mu ji. Přitom jsem mu řekla, že jsem zastupitelka hlavního města Prahy. Na to mi řekl, komu to vysvětluješ, ty p*čo a krávo, a z místa odjel,“ stojí podle Parlamentních listů v policejním protokolu.

Horáková motorkáře popsala jako muže kolem pětačtyřiceti let. Měl strniště a tmavě zbarvené oči. Měl jet na motorce značky BMW a jeho SPZ začínala 9A8.

Horáková se na závěr svěřila, že jí nebylo naštěstí způsobeno žádné zranění ani škoda na majetku. „Utrpěla jsem pouze újmu. Byla jsem v šoku a následně jsem doma brečela,“ řekla Horáková.

Redakce Expres.cz političku Evu Horákovou několikrát kontaktovala s žádostí o vyjádření. Odpovědi se nám zatím nedostalo.

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:29 sobota 12. října 2019. Anketa je uzavřena.

  • 155
  • 75
  • 31
  • 27
  • 20
  • 19