Volby prezidenta: Tomu se říká kudla do zad! Holubová podpořila Drahoše. Nosí štěstí?

Populární komediální herečka Eva Holubová se ráda projevuje politicky a servítky si rozhodně nebere. Mezi její „legendární“ prohlášení patří například zařazení Václava Klause do homosexuální komunity, kde se mu podle ní říkalo Kikina. Ani dalšího prezidenta Miloše Zemana nešetří. A naopak ráda podpoří své politické favority…

Po udílení kontroverzně vnímaných státních vyznamenání se Eva Holubová vyjádřila v tom smyslu, že jediný prezident jehož si vážila, ctila ho a byla na něj hrdá, byl Václav Havel.

„Vím, jak to chutná. Možná i proto bych dělat stafáž papalášům, jako je Klaus a Zeman, určitě nešla. Vědí to a nezvou mě. Tím mi berou radost bez díku jim jejich pozvání vrátit,“ napsala svého času na Instagramu. Dostalo se jí však kritiky, že jde jen o kyselé hrozny, protože ona sama vyznamenání nedostala.

Eva Holubová patří do klubu podporovatelů Karla Schwarzenberga, Miroslava Kalouska a celé TOP 09. Jenže ani její podpora nemohla zastavit hrozivý nezájem voličů o tuto politickou stranu.

Hrozila možností agrese ze strany potenciálních nepřátel i láskou k Evropské unii, ale prokázaná medvědí služba i přes emotivní patos nezabrala. Když se ve volebním štábu strany nakonec radovala ze zoufalého výsledku TOPky, působilo to rozpačitě.

A nyní si vybrala dalšího kandidáta k podpoře, tentokrát ve vrcholící prezidentské kampani. Černého Petra si vytáhl Jiří Drahoš, kterého podpořila v nejnovějším videu. Eva Holubová v něm pronáší něco jako vyznání víry v tohoto kandidáta, kterého považuje za nejlepšího adepta na hlavu státu a dokonce v něm nachází i jiné než politické zalíbení. Navíc má prý již dost „toho lhaní“, což je opět invektivum směřované k Zemanovi.

„Prostě pro mě je Jiří Drahoš muž, člověk, hezký muž, dobrý člověk, kterého budu velmi radostně a důstojně volit,“ říká upřímně dojatá herečka. A Drahoš jí za podporu poděkoval, ale možná ani sám netuší, co mu tato podpora může přinést.

„Eva Holubová je skvělá herečka, jakých v našem státě mnoho není. Mnohokrát mě rozesmála ve svých komediálních rolích. V občanském životě vnímám její jasné postoje a je mi ctí, že mi vyjádřila svoji jednoznačnou podporu. Děkuji, paní Evo,“ napsal Drahoš na Facebooku.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:54 čtvrtek 10. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 24
  • 12
  • 10
  • 6
  • 6