Neměli mě rádi! Emma Smetana mluvila o lžích, šikaně a nervovém vypětí

Obvodní soud rozhodl, že televize Nova, potažmo společnost CET 21 jednala protiprávně, když dala výpověď své moderátorce Emmě Smetana, ta je tak i nadále zaměstnankyní televize Nova. Zpěvačka a dnes také novinářka DVTV tak leží mnoha lidem v žaludku. V rozhovoru pro Lidovky si postěžovala, jak špatně se s ní v televizi zacházelo.

Je otázkou, jak moc je Emma Smetana kvalitní umělkyně nebo novinářka a nakolik je spíše protekčním tvorem podporovaným z rodinného zázemí. O tom, ať si udělá každý svůj obrázek. Faktem je, že aktuálně zabodovala u obvodního soudu, když jí přiznal újmu nespravedlivého vyhazovu v době těhotenství.

Nyní je Smetana na koni a rozhodla se to dát svému zaměstnavateli sežrat, když dopodrobna do médií mluví o údajných praktikách uvnitř nejúspěšnější české televize a jmenovitě pořádá účty s těmi, kteří jí ublížili. A někdy je to až úsměvné. To když například o bulvární televizi moralizuje.

„Je důležité mít na paměti, že Nova není prodejcem nádobí, ale médiem, které by mělo mít nějakou společenskou odpovědnost a nechovat se jako hochštapler. Nova se v mém případě chovala jako podvodný prodejce předraženého nádobí vnucovaného důchodcům,“ mstí se krutě na staronovém chlebodárci, na němž se Emma Smetana zřejmě ještě finančně zahojí.

Umělkyně se zlobí, že ji ve skutečnosti z Novy nepropustili kvůli reorganizaci, ale z účelových důvodů, když s kolegou odhalila tendence manipulovat nezávislou žurnalistikou.

Není to tak dávno, když dokonce zjistila, že novácké Televizní noviny vlastně nejsou žádné noviny, ale tzv. infotainment, tedy zábava. Mezitím ale musela v zaměstnání snášet velká příkoří.

„Atmosféra v redakci pro mě byla na hranici snesitelnosti. Začaly o mně vycházet poškozující články na spřízněných bulvárních serverech, některé lži, které uváděly, podle mě stoprocentně přicházely jako zadání od šéfa zpravodajství. Přestávala jsem to nervově zvládat, požádala o dovolenou, nevyhověli mi. Požádala jsem o neplacené volno, nevyhověli mi,“ posteskla si nad smutnými vzpomínkami Emma Smetana.

Možná by se podivila, jaké pracovní podmínky a vztahy panují na jiných pracovištích, kde navíc lidé pracují za zcela jiných finančních podmínek. To by se asi už umělkyně opravdu zhroutila.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:01 neděle 1. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 163
  • 35
  • 23
  • 18
  • 17
  • 16