Emma Smetana kopla do Klause i Zemana: Proč dělá prezident zemi ostudu?

Stále ještě nová hvězda DVTV se ještě nestačila oklepat ze studené sprchy, jež se na ní snesla po nepodařeném interview se světově proslulým režisérem Emirem Kusturicou, a už opět rozdává moudra. Nutno poznamenat, že k pobavení veřejnosti.

Emma Smetana poskytla rozhovor časopisu Reportér a dozvíme se tak mnoho poučného. Tak například se ukazuje, že se stále nemůže vyrovnat se svým vyhazovem z pozice moderátorky TV Nova, která se jí zbavila v době těhotenství. Proto se s komerční televizí nejenom soudí, ale také dochází k náhlému osvícení.

„Určitě mě nepřestává trápit fakt, že si každý den o půl osmé pouští přes milion lidí pořad Televizní noviny a mají pocit, že se dívají na zprávy. V posledních měsících svého působení jsem ale nabyla dojmu, že už nejde jenom o zjednodušování, ale taky o vědomou deformaci reality,“ říká a zasvěceně upozorňuje především na politické zprávy.

„Je důležité sledovat, kdo dostává jaký prostor, případně jak často. Nejsledovanější zpravodajství v zemi má vliv na veřejné mínění, potenciálně na výsledek voleb,“ domnívá se nadějná žurnalistická expertka.

A pak přichází skandální odhalení, které si soukromá Nova za rámeček nedá: „Z toho, co jsem zjistila, bohužel vyplývá, že docházelo k ovlivňování reportérů a reportáží v něčí prospěch.“

V rámci své nespokojenosti se současným stavem médií i politické scény se Emma Smetana svěřila s velkým problémem, který má se získáním rozhovoru s francouzským prezidentským kandidátem Emmanuelem Macronem. A může za to dokonce i Miloš Zeman!

„Česko momentálně nemá nejlepší pověst. Měli jsme jednoho dobrého polistopadového prezidenta, a od té doby je to spíš ostuda,“ kopla si rovnou do Václava Klause i Miloše Zemana zároveň.

„Češi se dnes na evropské politické úrovni projevují buď nevýrazně, anebo nepříliš konstruktivně. A Macron to ví,“ prohlásila o důvodu svého novinářského neúspěchu investigativní žurnalistka z DVTV.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:41 čtvrtek 10. srpna 2017. Anketa je uzavřena.

  • 135
  • 23
  • 21
  • 11
  • 10
  • 9