Emma Smetana byla otravná jak moucha, tak se po ní Babiš ohnal

Emma Smetana využila tiskové konference Andreje Babiše, aby ho zmáčkla přečtením otázek z poznámek nadiktovaných zkušenějšími kolegy, a vznikla z toho zábavná výměna názorů.

Moderátorka Emma Smetana, vyštípaná z TV Nova pro neoblíbenost v kolektivu, vytěžila tiskovku k vítězství Miloše Zemana v prezidentských volbách po svém. Zkusila totiž rozdmýchávat spor mezi premiérem a Hradem, ale trochu se to vymklo.

„Vzhledem k tomu výsledku – litujete svých slov o tom, že by se měl Miloš Zeman zbavit svých nejbližších spolupracovníků? Pokud ne…,“ začala se vyptávat redaktorka DVTV, ale Andrej Babiš ji nenechal domluvit.

„To je vždycky tak, že někde něco řeknu a potom to všichni opakujete. Já jsem neřekl, že se má zbavit svých spolupracovníků. Já jsem řekl, že v minulosti mu jeho spolupracovníci nedělali dobrou reklamu. Tak si to dohledejte, já bych si nic takového nedovolil,“ odvětil předseda vlády.

Emma Smetana se však nenechala odbýt a pokračovala. „Vy jste v roce 2013 říkal pro Českou pozici, že Miloš Zeman je pokračování Klausovy éry, kandidát, který si prezidentskou kandidaturou pouze léčil ego, jako prezident by dál rozděloval společnost…,“ zazněl další pokus.

„Paní redaktorko, ale tohle všechno jsme už slyšeli. Víte, váš problém je, že vy nejste objektivní novinářka. Vy jste aktivisti, i ta vaše DVTV je antibabišovská, a mě to mrzí, měla byste dělat objektivní novinařinu,“ neubránil se Babiš hodnocení a rovnou přidal na vrch výtku, která Emmu Smetana nepotěšila.

„Já se můžu vyjádřit k tomu, jak vy přistupujete k mojí osobě. I vaše rodina, paní Pajerová, která se ze svazačky cestou na Albertov stala revolucionářkou, zkusme si to říct někde jinde,“ pokračoval Babiš. Výměnu najdete v závěru videa z tiskovky ZDE.

Emma Smetana se bránila, že děti za své rodiče nemohou, ale dále se diskuze nedostala. Budeme se tedy těšit na další výkony této prominentní novinářky, od které se jistě do budoucnosti nadějeme mnoho zajímavého.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 10:59 pondělí 28. května 2018. Anketa je uzavřena.

  • 126
  • 101
  • 58
  • 17
  • 15
  • 7