Máme novou modelku, napsal politik o dceři Čaputové. Prezidentka i policie mluví o šikaně

Poprvé se prošla po mole a odstartovala tak svou kariéru v modelingové branži. Místo toho, aby si tuto chvíli užívala, dcera slovenské prezidentky Zuzany Čaputové (48) Emma (17) čelí drsným útokům na sociálních sítích. Olej do ohně přilil poslanec za stranu Život Tomáš Taraba. K jeho zesměšňujícímu příspěvku na Facebooku se vyjádřila nejen prezidentka Čaputová, ale také slovenská policie, která útok na sociální síti odsoudila a označila ho za šikanu a podněcování k nenávisti.

Nejmladší dcera slovenské prezidentky Zuzany Čaputové Emma se snaží rozjet kariéru modelky. O víkendu se objevila na přehlídce „Fashion Live! 2021“, kde sedmnáctiletá dívka předváděla například modely známého návrháře Borise Hanečky, který spolupracuje například s českou herečkou Jitkou Čvančarovou.

Zatímco Emmina starší sestra Lea a maminka Zuzana se dmuly pýchou, někteří lidé na sociálních sítích začali mladou modelku urážet. Někteří naznačovali, že dcera Čaputové vypadá spíše jako chlapec.

Emminu premiéru na mole se rozhodl okomentovat také poslanec Tomáš Taraba, jehož příspěvky na sociálních sítích často vyvolávají kontroverze. Muž, který se profiluje jako oddaný křesťan, sdílel nepříliš povedenou fotografii z akce a přidal ironický komentář.

„Od včerejška víme, že máme na Slovensku novou topmodelku,“ napsal Taraba, který si pak od mnohých vyslechl, že se chová jako hulvát.

„Sprostý útok na mladou dívku. Zřejmě nemáte argumenty ani úroveň. Nehrajte se na věřícího. Toto je mimo křesťanství, ale i mimo hranice slušného chování. Styďte se, pokud to dokážete,“ psali mu někteří lidé v diskuzi.

K příspěvku poslance Taraby se rychle vyjádřila slovenská policie, která politikovo chování označila za šikanu v online prostoru a podněcování k nenávisti.

„Osoba, která by měla být vysokou autoritou, se rozhodla předhodit k veřejnému lynči nezletilou dívku. Je úplně jedno, o čí dceru jde. Jedná se o bezbřehý útok na dítě jen pro jeho vzhled,“ uvedla policie.

Tomáš Taraba

Řízený útok na mou osobu a politický boj, píše poslanec

Taraba se později bránil tím, že pouze informoval o nové slovenské modelce a komentáře pod svým příspěvkem prý nečetl.

„Napsal jsem pouze, že máme novou modelku. Neodpovídám za komentáře někoho jiného,“ nechal se slyšet poslanec, který poté komentující vyzval, aby o mladé modelce psali pouze slušně.

„Byl to řízený útok na mou osobu a policie včera svým primitivním statusem jen dokázala, že je vtažená do politického boje proti opozici,“ napsal ve středu ráno na Facebooku Taraba.

Emma Čaputová

Své k tomu řekla také slovenská prezidentka Zuzana Čaputová, které se velmi dotklo, že si její dceru politik dobíral. Podle Čaputové chtěl Taraba zaútočit na ni skrz její dítě.

„Poslanec Taraba by se o mou dceru nikdy nezajímal, kdyby to nesouviselo s mou funkcí. Musím ve svém životě čelit lidské zlomyslnosti a hlouposti, ale mé děti z toho vynechte,“ vzkázala Tarabovi Čaputová.

Emma Čaputová

Na svém instagramovém profilu dala průchod emocím také Emma Čaputová, která nejprve svým fanouškům poděkovala za podporu a pak Tarabův výrok okomentovala.

„I když to zesměšnění mířilo na mě, chápu, že to mnohé z vás pohoršilo, protože to má větší dosah. Týká se to všech, kteří si už útoky a šikanu na internetu zažili,“ napsala dcera slovenské prezidentky.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 11:30 čtvrtek 17. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 144
  • 23
  • 6
  • 5
  • 5
  • 4