Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Podívejte se do hotelu hrůzy, kde jsou uvězněni turisté v Egyptě

    Britští turisté jsou nuceni v Egyptě zůstávat v hrůzostrašném hotelu plném plísní a nepoživatelného jídla. | foto: koláž dailymail.com

    V egyptském letovisku Sharm al Sheikh je po pádu ruského Airbusu A321 od minulé soboty uvězněno několik tisíc převážně ruských a britských turistů. Zatímco Rusům se víceméně daří dostávat své občany zpět domů, Britové jsou nuceni nedobrovolně si prodlužovat svůj pobyt. A hotel, který jim k tomu cestovní kanceláře poskytly prý připomíná špinavé peklo.

    I více než týden po pádu ruského Airbusu A321 letícího z egyptského letoviska Sharm al Sheikh zůstává na místě několik tisíc turistů převážně z Ruska a Velké Británie.

    Na první pohled se hotel Continental Plaza tváří jako kvalitní pětihvězdičkový rezort. Skutečnost je však úplně jinde.

    Zatímco experti vyšetřují příčinu pádu letadla a stále více se přiklání k verzi, že letadlo poslala k zemi teroristy nastražená bomba, tisíce Rusů a Britů čekají, než se budou moci vrátit domů. Provoz jak ruských, tak britských leteckých spojů je totiž omezen.

    Místo plnohodnotné snídaně dostali britští turisté, kteří na hotelu nedobrovolně setrvávají jedno vejce a kávu v papírovém kelímku.

    Rusům se daří své turisty dopravovat zpět do vlasti, jen během víkendu jich letovisko opustilo 11 tisíc. Britové se ale potýkají s mnohem větším zdržením. Za celý týden se vrátilo do Británie jen 5 tisíc britských turistů. Zbytek je nucen v Egyptě setrvávat.

    Nahrubo nakrájené rajče s okurkou vydává pětihvězdičkový hotel za salát.

    Cestovní kanceláře pochopitelně všem těm, kteří si v důsledku zrušení většiny letů musí nedobrovolně prodlužovat pobyt, nabídli náhradní bydlení. Podle Britů však hotel Continental Plaza Beach Resort připomíná špínou zamořené rozpadající se peklo.

    Po celém hotelu se válí haldy nepořádku, který se nikdo ani nesnaží uklidit.

    „Chápu, že lidé s námi moc nesoucítí, protože máme vlastně týden dovolené u moře zdarma, ale ten hotel je něco příšerného. Divím se, že ta žumpa vůbec ještě stojí,“ napsal na Facebook jeden z britských turistů.

    Sýry i ostatní jídlo jsou olezlé mouchami a červy.

    To, že hotel opravdu nebude dosahovat valných kvalit dosvědčují i recenze návštěvníků na Googlu a Tripadvisoru. Většina turistů, kteří měli tu smůlu, že byli v hotelu nuceni pobývat si stěžuje na odpornou špínu všude, kam oko dohlédne, nepoživatelné jídlo a nenávistný personál.

    Koupelny na pokojích jsou doslova zamořené plísněmi a z kohoutků teče rezavá a smrdutá voda.

    Součástí recenzí jsou i fotky shnilého jídla, plesnivých koupelen, vytékajících záchodů, ale i švábů nebo myší na pokojích. Personál na recepci prý nic neřeší a jen se turistům vysmívá. Hotel se prezentuje jako pětihvězdičkový, ale objektivně by nemohl dostat hvězičky ani tři, protože by ho dříve musela zavřít hygiena.

    Hnijící syrové maso některým turistům ani sami číšníci nedoporučují jíst.

    „Jsem ve třicátém týdnu těhotenství. Protože jsme nemohli odletět domů, přesunuli nás do hotelu Continental Plaza. Nic horšího jsem nezažila. Servírka mi dokonce řekla, že v mém stavu bych tam neměla nic jíst a raději si objednat jídlo z fastfoodu,“ podělila se v jedné z recenzí s hroznou zkušeností Britka Lindsey.

    Zeleninový bar tvoří tlející rajčata a celá červená cibule.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:41 úterý 8. března 2016. Anketa je uzavřena.

    • Tvl
      55
    • Cože
      25
    • Trapas
      21
    • Haha
      17
    • Super
      14
    • Sladký
      14