Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Prokletá Hurghada: V letovisku zemřel český turista, tragédií záhadně přibývá

    V Hurghadě došlo k dalšímu úmrtí českého turisty. | foto: Profimedia.cz

    Egyptské letovisko Hurghada je oblíbenou destinací turistů z celého světa. Má ale i jednu pořádně temnou stránku - přitahuje jednu smrtelnou tragédii za druhou. Další obětí prokletého města se ve čtvrtek stal devětatřicetiletý muž z Česka, který po převozu do nemocnice zemřel na selhání srdce.

    Pohodová zimní dovolená skončila pro čtyřčlennou rodinu z Česka tragédií. Během pobytu v egyptském letovisku Hurghada se totiž u otce (†39) a syna (6) objevily zdravotní potíže, které se nejprve projevovaly obyčejnými horečkami. Postupem času se ale oběma začalo špatně dýchat, otec nakonec musel být hospitalizován.

    Jak uvedl mluvčí cestovní kanceláře Exim Tours, se kterou rodina do Hurghady cestovala, muž byl do nemocnice převezen ve čtvrtek a okamžitě putoval na oddělení akutní péče, protože se jeho stav zhoršil. V pátek v ranních hodinách zemřel na selhání srdce.

    Manželka i se dvěma dětmi se do Česka vrátí v neděli, šestiletý chlapec by už měl být v pořádku. Tělo muže by mělo být převezeno v průběhu několika dní.

    Prokletá Hurghada

    Je až zarážející, ke kolika případům úmrtí v posledních letech v letovisku Hurghada došlo. Zejména Češi o tom vědí své, asi nejznámějších případem je totiž smrt Moniky a teprve osmileté Kláry Kramných.

    Za jejich vraždu byl odsouzen manžel Moniky Petr Kramný, nyní si odpykává trest 28 let odnětí svobody. Vyšetřování případu ale od začátku provází několik otazníků, a jak se nyní zdá, Kramný má poměrně velkou šanci na obnovu procesu.

    Kramný měl manželku a dceru zabít elektrickým proudem, jak se ale ukázalo, několik expertů ve svých posudcích lhalo. Za jeho nevinu teď intenzivně bojuje spolek na podporu nezávislé justice Šalamoun.

    Jen půl roku po smrti Moniky a Kláry se v Hurghadě objevil další případ dvojnásobné vraždy. Na zahradě policisté objevili zahrabaná těla švýcarských manželů, největší podezření padlo na místního hlídače.

    Další Češkou, která v Hurghadě našla smrt, byla šestatřicetiletá účetní Lenka. Ta se stala jednou z obětí teroristy, který doplaval na hotelovou pláž a nožem napadl přítomné turistky.

    Podle prvních informací měla mít Češka jen lehčí poranění, do těla se jí ale dostala infekce a po pár dnech zemřela na selhání orgánů.

    Mezi mnoha dalšími smrtelnými incidenty vyčnívá ten, při němž přišel o život devětatřicetiletý britský turista Adrian King (psali jsme ZDE). Jak totiž u nedávného soudu vyšlo najevo, v Hurghadě byl hospitalizován s akutním selháním ledvin, jeho léčba ale byla velmi nákladná a rodina na ni neměla dost peněz.

    Protože Britovu hospitalizaci už předtím odmítla zaplatit i pojišťovna, zaměstnanci se ho podle rodiny rozhodli odpojit od přístrojů, a to přímo před zraky jeho otce!

    Další záhadou je i případ Polky Magdaleny, která se během pobytu v Hurghadě začala chovat velmi podivně. Podle svědků například chodila po pláži a jen tak mávala rukama nebo se ptala zaměstnanců hotelu, zda věří v boha. Několik dnů se také neozývala svému příteli. Když se mu později podařilo se jí dovolat, brečela do telefonu a prosila ho, aby ji odvezl pryč.

    Podle všeho mu měla říct, že byla znásilněna.

    Dívka pak musela být hospitalizována, v nemocnici ale zemřela následkem pádu z okna. Dosud není jasné, jak přesně k tomu došlo. Podle personálu byla Magda agresivní a útočila na lékaře, musela proto být připoutána k lůžku. Když ji poté vedli na toaletu, utekla a vyskočila z okna. 

    Některé zprávy ale uvádějí, že dívka byla už před pádem z okna v bezvědomí. Je proto záhadou, co dívčině podivnému chování a následnému pádu předcházelo. Mluví se především o drogách, případ ale provází až příliš mnoho nejasností a dodnes nebyl vyřešen.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:46 úterý 3. července 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      13
    • Tvl
      9
    • Super
      8
    • Haha
      8
    • Sladký
      7
    • Cože
      6