Další skandál v Hurghadě: Chlapec (7) po otravě jídlem prodělal mrtvici a bojuje o život

Hororová bilance letní sezony v Hurghadě nebere konce. Dalším dovolenkářem, který si z Egypta na památku odvezl vážné zdravotní komplikace, je sedmiletý chlapec z Británie. Ten se jen kousek od stejného hotelu, v němž minulý měsíc zemřeli John a Susan Cooperovi, otrávil nebezpečnou salmonelou. Po návratu z dovolené se jeho stav zhoršil, prodělal mrtvici a nyní bojuje o život.

Smrt britského páru Johna a Susan Cooperových je stále obestřena záhadami a nic nenasvědčuje tomu, že by o jejích příčinách mělo být v blízké době jasno. Jenže v Hurghadě se už mezitím množí případy vážných zdravotních problémů, které si ze stejného místa odvezli i další turisté.

Jak informoval server Daily Mail, vůbec dobře na tom není ani sedmiletý Luay Mohammed z Velké Británie. Ten s rodinou trávil dovolenou v luxusním hotelu Tia Heights, který se nachází nedaleko místa, kde minulý měsíc zemřel i zmíněný britský pár.

Luaye potkaly zdravotní komplikace už přímo v Hurghadě, po návratu domů se však jeho stav rapidně zhoršil. Chlapec prodělal mrtvici a několik záchvatů a poslední tři týdny je v intenzivní péči lékařů.

Jeho stav je sice stabilní, ale stále velmi vážný.

Luay se v Egyptě nakazil salmonelou.

Jak ukázala vyšetření, také jeho zdravotní problémy způsobila otrava jídlem – nakazil se salmonelou. 

Stížnosti na alarmující hygienické podmínky v některých resortech v Hurghadě se množí po desítkách, minulý týden se jiná dvojice nakazila bakterií zvanou Shigella a o otravě jídlem se reálně spekuluje i v případě zemřelého britského páru.

„Bylo to hrozné. Myslela jsem, že ho nadobro ztratíme. Neskutečně mě štve, že tohle všechno začalo otravou jídlem,“ zlobí se Luayova matka. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:03 úterý 8. ledna 2019. Anketa je uzavřena.

  • 29
  • 24
  • 15
  • 11
  • 9
  • 8