Pobodaná Češka na hranici smrti: Multiorgánové selhání, není schopna převozu!

Armádní Airbus A319 ve verzi Medevac je v tuto chvíli připraven přepravit pobodanou Češku z Rakovnicka zpět do vlasti. Podle našich informací má za sebou paní Lenka velmi těžké komplikace, včetně opakovaného selhání srdce. Byla uvedena do umělého spánku a je v tuto chvíli na dýchacích přístrojích, jenže návrat domů se zatím nekoná. Nezvládne totiž ani převoz na letiště. Tak vážný je její stav.

Po pravděpodobně teroristickém útoku na pláži v Hurghadě byla Češka převezena do nemocnice v Káhiře, zpočátku se zotavovala, nicméně před dvěma dny došlo k prudkému zhoršení stavu a byl za ní vyslán armádní speciál A319 Medevac s jednotkou intenzivní péče na palubě a odborným lékařským konziliem pod vedením šéfa pražské záchranné služby Petra Koloucha.

„V tuto chvíli je bohužel pacientka v kritickém stavu, má maximální možnou léčbu, ale není schopna ani převozu na letiště,“ citovalo dnes Ministerstvo zdravotnictví ČR ve svém prohlášení Koloucha.

Ten z Káhiry rovněž informoval, že tři čeští lékaři a čtyři egyptští se na místě shodli, že v tuto chvíli nelze pro pacientku dělat více. Všichni tito lékaři jsou specialisté na urgentní medicínu a intenzivní péči.

„Stav hodnotíme jako multiorgánové selhání,“ potvrdil Kolouch. Naše zdroje mluví o dvojitém selhání srdce, další informace také o infekci. Podle dostupné dokumentace nebylo zjištěno žádné pochybení ze strany egyptského lékařského personálu.

Se ženou je na místě i rodina, která měla původně speciálem se ženou přiletět do České republiky. Dosud není jasné, zda čeští specialisté a armádní speciál setrvají na místě, o všem se rozhodne ve čtvrtek.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:39 středa 22. listopadu 2017. Anketa je uzavřena.

  • 30
  • 12
  • 9
  • 9
  • 8
  • 6