Šílenství po koncertě Eda Sheerana: Lidé se váleli na silnici, ucpané metro i autobusy

Stačilo, aby zabrnkal pár akordů na svou kytaru, a lidé na letňanském letišti šíleli. To pravé šílenství ale nastalo až po koncertě britského hudebníka Eda Sheerana (28). Jakmile sympatický zrzek dohrál a dozpíval, 80 tisíc fanoušků vyrazilo zpět do svých domovů. A cesta to nebyla zrovna příjemná!

Po velkolepém koncertě Eda Sheerana, který skončil zhruba hodinu před půlnocí, nastaly komplikace s dopravou, které se ovšem k velkému počtu diváků daly očekávat.

V blízkosti areálu nebylo možné zaparkovat. Policie totiž z bezpečnostních důvodů už v ranních hodinách uzavřela nejenom velkou část autobusového terminálu, ale také několik okolních ulic. 

Vjezd byl povolen jen vozidlům městské hromadné dopravy, záchranářům, zákazníkům kbelských provozoven a rezidentům Prahy 18 a 19.

Ti, kteří jeli autem vyzvednout své známé, museli svůj vůz nechat několik kilometrů od místa koncertu a dojít k letňanskému letišti pěšky či využít služeb městské hromadné dopravy.

Řidiči museli mít velkou trpělivost.

Co se MHD týče, to byl další problém. Nejenže byly autobusy tak přeplněné, že v zastávkách často ani nestavěly, protože by se další pasažéři nevešli, ale kvůli speciálním objížďkám jezdily také s velkým zpožděním.

Řidiči, kteří se od svých vozů vydali pěšky, po cestě narazili na davy lidí. Někteří se v naprostém klidu váleli po zemi, pokuřovali cigaretu a popíjeli, jako by byli ještě na koncertě. Nebo snad spoléhali na to, že když je doprava takto omezená, nemůže je žádný vůz ohrozit?

Kolem ale přitom jezdily autobusy.

„Viděl jsem několik dívek, jak sedí na silnici na zemi. Vůbec je nezajímalo, že jel autobus. Řidič musel zatroubit, aby vůbec vstaly a šly si alespoň sednout na chodník. Moc se jim ale nechtělo,“ svěřil se Expresu řidič, který zažil výše popsané dopravní šílenství po koncertě.

„Poblíž areálu seděly desítky lidí na silnici a bylo jim jedno, že zde jezdí autobusy nebo policejní auta,“ dodal řidič.

Na sociálních sítích se krátce po koncertě Eda Sheerana začaly množit také fotografie z ucpaného metra. Tento snímek například sdílela na svém Instagramu sestra Jakuba Prachaře Mariana.

Tento snímek na svůj Instagram přidala Mariana Prachařová. Cesta metrem asi nebyla zrovna příjemná.

Podle některých účastníků koncertu se ještě hodinu po akci tvořily obří kolony na Proseku a Střížkově.

Další koncert britského hitmakera Eda Sheerana v Praze se uskuteční v pondělí večer. Čeká se dost podobná návštěva a s ní spojené potíže s dopravou.

Máte podobnou zkušenost s dopravou v Praze? Napište nám na e-mail tip@expres.cz.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:04 úterý 5. listopadu 2019. Anketa je uzavřena.

  • 32
  • 22
  • 16
  • 13
  • 13
  • 12