Hrad žaluje Stehlíkovou, ta řádí dál: Žena ve žlutém? Mynářova pravá ruka, co „umí Miloše“

Exministryně a psychiatrička Džamila Stehlíková vyhlásila otevřenou válku Hradu. Zdravotní problémy prezidenta Miloše Zemana označila za následek závislosti na alkoholu a na dálku mu diagnostikovala demenci. Prohlásila také, že okolí s prezidentem manipuluje. A i přesto, že ji Hrad hodlá žalovat, se nově nechala slyšet, že prostředkem k této manipulaci je i záhadná žena ve žlutém, která se objevila ve videu z nemocnice.

Džamila Stehlíková v posledních týdnech šokovala hned několika vyjádřeními na adresu Miloše Zemana. 

Že trpí demencí, nezvládne ani vhodit hlasovací lístek do urny a jeho problémy jsou následkem závislosti na alkoholu, prý diagnostikovala na základě vlastního pozorování, anamnézy a kusých informací od kolegů.

Někdejší ministryně pro lidská práva také nařkla Zemanovo okolí, že jím manipuluje a zneužívá jeho zdravotního stavu. 

Když mluvčí Jiří Ovčáček oznámil, že Pražský hrad bude Stehlíkovou žalovat, kontrovala, že udělá totéž. A ve výpadech pokračuje dál. Nově se jala komentovat video zveřejněné kancléřem Vratislavem Mynářem, v němž Zeman podepisuje svolání Poslanecké sněmovny na 8. listopadu.

Stehlíková promluvila o tajemné ženě ve žlutém svetru, která nad prezidentem stála a dohlížela na něj, jak listinu podepisuje. Ta se po boku Miloše Zemana objevila už na jeho letní dovolené na člunu či při nedávné hospitalizaci, nikdo ale pořádně neví, o koho jde. 

„Dáma v žlutém, jež nacvičovala s prezidentem podpis, není zdravotnice či ošetřovatelka. Je velmi milá, ‚umí Miloše‘ a manipuluje s osamělým prezidentem dle pokynů Mynáře, jenž nemá tolik času a trpělivosti. Klíčovými osobami v blízkosti nemocného jsou obvykle potomci či manželka,“ uvádí Stehlíková, aniž by specifikovala, odkud informace čerpá.

Podle Hradu je funkce pro veřejnost tajemné blondýny prostá. Jiří Ovčáček už v létě upřesňoval, že se nejedná o žádnou pečovatelku, ale o pracovnici lánského zámku.

„Jedná se o pracovnici Správy Pražského hradu, která je dočasně pověřena zajištěním servisu prezidenta republiky, jeho rodinných příslušníků a návštěv, v místě pobytu prezidenta v České republice,“ řekl zase nově pro Seznam Zprávy mluvčí správy Jan Pastor.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 20:28 úterý 22. února 2022. Anketa je uzavřena.

  • 73
  • 53
  • 11
  • 8
  • 8
  • 2