Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Stehlíková a její „diagnózy na dálku“: Rozhovor se Zemanem je lež! Fiala: Prezident je úplně normální

    Bývalá exministryně pro již dávno zrušené ministerstvo Džamila Stehlíková v poslední době proslula dálkovými diagnózami zejména prezidenta Zemana, které namísto v lékařské zprávě publikuje na Twitteru.

    Prezident Miloš Zeman, který leží v Ústřední vojenské nemocnici a byl již z jednotky intenzivní péče přesunut na běžný pokoj, poskytl včera telefonický rozhovor pro Frekvenci 1, v němž se vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu.

    „Cítím se naprosto normálně. A protože nejsem přetížený, tak lépe než obvykle. Už měsíc nekouřím. Neříkám, že to vydržím, ale měsíc už je docela dlouhá doba,“ vyjádřil se po telefonu.

    „Když mě do nemocnice přivezli, nevypadalo to dobře z jednoho prostého důvodu. Můj skutečný stav je založen na tom, že mi nechutná jíst a špatně trávím. Kroky v nemocnici vedly k tomu, že už jsem zcela normální,“ popsal svůj stav prezident.

    Právě to, že mu nechutná jíst a špatně tráví, se nelíbí bývalé ministryni pro lidská práva Džamile Stehlíkové, která se v poslední době vrátila do povědomí veřejnosti tím, že prezidentovi vystavuje posudky na dálku. Ve svém blogu uvedla, že Zemanovu hospitalizaci způsobil metabolický rozvrat v rámci alkoholické jaterní cirhózy a že prezident trpí demencí. To vše postavila prý na osobních kontaktech se Zemanem staršího data a na nedávných informacích od kolegů.

    Hrad se vyjádřil tak, že Stehlíkovou bude žalovat, Stehlíková si ale na svých vyjádřeních trvá a pochybuje navíc také o posledním rozhovoru, který Zeman telefonicky poskytl.

    „Poslechla jsem si projev prezidenta Zemana třikrát, absence kritičnosti k závislosti na alkoholu je pro tuto nemoc běžná, ale popírání veškerých chorob mimo nechutenství plus sliby jmenovat vládu v Lánech jsou už za hranou normality a splňují kritéria velikášského bludu,“ píše Stehlíková na Twitteru, kde také uveřejňuje svoje diagnózy.

    V sobotu dopoledne ale Zeman přes videohovor mluvil s předsedou ODS Petrem Fialou, který má o jeho „bludech“ jiné představy.

    „Byl to starý dobrý Miloš Zeman, jak ho znám,“ vyjádřil se Fiala po rozhovoru s prezidentem, během něhož Zeman vyslovil přání, aby došlo k sestavení nové vlády co nejrychleji.

    „Můžu všechny ujistit, že rozhovor s Milošem Zemanem probíhal ve smyslu, že si je vědom, kdo sestavuje vládu,“ dodal Fiala.

    Zeman prý není schopen videohovoru, Fiala její tvrzení hned vyvrátil

    Stehlíková má pochybnosti i ohledně rozhovoru, který prezident s Frekvencí 1 vedl po telefonu.

    „Byla to imitace novinářské práce na objednávku ke zpochybnění závěrů konzilia, rozhovor objednala hradní kancelář, důsledně to nacvičila, nahrávalo se to po kouskách a následoval velmi obratný střih. Na videorozhovor pacient ještě nemá,“ ohodnotila ho Stehlíková a předseda Petr Fiala poté potvrdil, že s ním mluvil prostředním videorozhovoru.

    Džamila Stehlíková

    Vůči jejímu tvrzení se ohradil také Luboš Procházka z Frekvence 1, který rozhovor se Zemanem po telefonu vedl.

    „To, že si rozhovor objednala kancelář, je lež. Měl jsem o rozhovor zájem a pan prezident s ním souhlasil. Žádné nacvičování a žádné zkoušky, žádný střih, to je lež!“ oponuje jí.

    Procházka se k dálkové teorii Džamily Stehlíkové, která svá tvrzení ničím nepodložila, vyjádřil i v e-mailu, jejž zaslal redakcím.

    „O rozhovor jsme požádali Pražský hrad už v září před volbami, jelikož jsme měli zájem o vysílání dalšího Prezidentského Pressklubu, který děláme s Milošem Zemanem od roku 2014. Hospitalizace pana prezidenta ale ukázala, že rozhovor nebude možný. Pražský hrad jsem s novou žádostí kontaktoval minulý týden s tím, zda by byl možný rozhovor s Milošem Zemanem, až mu bude lépe. Tento týden v pondělí nás kontaktoval právní zástupce pana prezidenta s tím, že ho prezident republiky požádal, aby mu pomohl rozhovor s námi zrealizovat. Vzhledem k zákazu návštěv v ÚVN byl rozhovor realizován dnes (v pátek) v 10:23 telefonicky, po hovoru hlavy státu s premiérem Andrejem Babišem,“ napsal Procházka.

    „Lež! Všichni vědí, že rozhovor zprostředkoval advokát,“ píše na Twitteru Stehlíková a nějak jí uteklo, že Frekvenci 1 skutečně kontaktoval právní zástupce.

    Psychiatrička Stehlíková na své twitterové výkřiky ale nenachází zrovna dvakrát kladnou odezvu.

    „Zase si laskavě nasaďte medikaci,“ radí jí jeden z uživatelů. „Vy jste manipulátorka par excellence,“ nechápe další. „Vy jste hodně nechutná osoba,“ ozývá se na jejím twitterovém účtu.

    Stehlíková na nic z toho nereaguje.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 17:44 neděle 6. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      235
    • Super
      34
    • Tvl
      13
    • Haha
      10
    • Cože
      3
    • Sladký
      3