Drsňák Jaroslav Kubera: Bruselský patolízal Sobotka hraje hodného chlapce!

Senátor Jaroslav Kubera patří nejen mezi nejvýraznější tváře ODS, ale bezesporu i tuzemské politické scény vůbec. Primátor Teplic s nezbytnou cigaretou komentuje současnou situaci v Evropské unii a celkem bez okolků se pustil do předsedy vlády Bohuslava Sobotky.

O chystaném pranýřování České republiky, Polska a Maďarska bruselskými úředníky si myslí své. Jaroslav Kubera míní, že ani peníze od EU nepotřebujeme a bez evropských dotací by nám bylo lépe.

„Je to typický příběh. Když nebudeš hodný, tak tě potrestáme a nejlépe tě potrestáme tím, že ti dáme pokutu a nedáme ti dotace. Strčte si ty eura někam, jsou to nejdražší peníze, co máme. Kdybychom s dotacemi nemuseli plnit evropské směrnice, což nás stojí miliardy, tak žádné dotace nepotřebujeme a všechno postavíme za své. Je to marné,“ říká v rozhovoru serveru parlamentnilisty.cz.

Kvóty nebere Kubera nijak dramaticky, a dokonce tvrdí, že je žádná ze zemí neplní, jen se o tom raději mlčí: „Udělované pokuty jsou navíc chytře udělané a nebudou jednorázové. Kvóty ale neplní nikdo. Kdo přijal tři procenta, ty nebudou trestat, a kdo mají pod tři, těm hrozí pokutou. Ve skutečnosti neplní kvóty nikdo, nikomu se nechce, ale bojí se to říct. V korektní Evropě bude zakázáno otevřít pusu.“

A role Bohuslava Sobotky? Spíše tragikomická, ale přece jen sociálně demokratickému kariéristovi prorokuje světlou budoucnost. „Myslím si, že je to jeho plán po vzoru Vladimíra Špidly. Dostat se do bruselského skleníku a žít pohodlný život se zajištěnou penzí. Najde si mladou děvčici, to je podle mne dobrý konec kariéry. I Špidla se musel smát, jak dopadl. Je pravděpodobné, že Sobotka hraje hru hodného chlapce. Vyprávěl nám, že kvóty nepřijmeme, ale v Bruselu hraje patolízala a mluví naopak,“ nešetří premiéra senátor.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:00 čtvrtek 12. října 2017. Anketa je uzavřena.

  • 84
  • 11
  • 10
  • 8
  • 8
  • 7