Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Stříkačky, bordel, požáry v domě: Sousedské hlídky vyhání feťáky z Krásného Března

    Lidem v ústeckém Krásném Březně došla trpělivost a berou spravedlnost do vlastních rukou! Několik lidí z Družstevní ulice každý den v noci lokalitu obchází a zastrašují narkomany, kteří tu dělají nepořádek a páchají trestnou činnost. Padají i slova o násilí. Co na to říkají místní a také muži zákona, kteří by tu na pořádek měli dohlížet?

    „Aby bylo mezi námi tady v Krásném Březně jasno. Hoši, co berete piko, vyhýbejte se Družstevní ulici, nebo budete dostávat bitky,“ vzkázal narkomanům z Ústí nad Labem Lukáš Pulko.

    „Člověk se bojí večer normálně usnout, už nejednou se tu ve sklepě nebo na chodbě rozrostl požár, sklepy pořád vybraný, večer se tu lidi bojí chodit. Vys*rte se na to, hoši. Už toho mám dost. Budeme teď po večerech chodit,  jak vás tu uvidíme, bude hned bitka,“ zahrozil obyvatel Krásného Března, který spolu s partou kamarádů organizuje sousedské hlídky, jež mají pomoci zjednat pořádek v ulicích.

    Většina místních jeho iniciativu vítá, situace v ulicích, zvláště večer, jak se setmí, je podle nich už dlouho neúnosná. Najdou se však i ti, kdo hlídky kritizují.

    „Nechápu vás absolutně. Normálně jste jako negramoti. Chodíme před náš panelák hlídat feťáky. Dvakrát u nás v domě hořelo, všude stříkačky, bordel. To jako máme čekat, než nás zapálí nebo přepadnou? Máte fakt dost,“ rozohnil se Pulko na adresu kritiků sousedské hlídky.

    „Šak jo, Pepo, peklo, u nás to samí do paneláku a vibitej sklepi,“ přitakal mu Zdeněk F. vskutku svéráznou češtinou.

    „To parno dělá divy,“ dodal rozzlobený místní obyvatel, který poukazuje na fakt, že pervitin se ve městě šíří jako mor, stejně jako s ním související problémoví uživatelé a kriminalita.

    Zdálky vypadá Ústí nad Labem ještě docela idylicky, zaujme i futuristický most přes Labe.

    „U nás na Mariánských Horách to samé dělají dva kluci a trestná činnost klesla obrovsky,“ poznamenal Josef S., který podobným iniciativám fandí.

    „Dobře děláte, kéž by to vše vymizelo, kolik rodin to zničilo a kolik lidí už umřelo, je to hrozný,“ přidala se Romana F., která trefně poznamenává, že problémy s drogami jsou tu na denním pořádku.

    Muži zákona o iniciativě obyvatel Krásného Března neměli ani tušení. Ubezpečují, že dělají maximum.

    Zdálky vypadá Ústí nad Labem ještě docela idylicky, zejména díky Labi, okolním kopcům a skalnatým útvarům.

    To je v přímém protikladu s tím, co říkají místní obyvatelé, jimž mizí věci ze sklepů, hoří chodby v domě a na chodbách nacházejí injekční stříkačky a další propriety drogově závislých. O nepořádku v ulicích a konfliktech se zfetovanými lidmi ani nemluvě.

    „Policejní hlídky krásnobřezenských policistů a oddělení hlídkové služby do této lokality v nepravidelných intervalech jezdí. V tomto místě je rovněž služebna městské policie. Problematice drog se policisté pořádkové policie, tak i kriminalisté věnují a je jednou z bezpečnostních priorit,“ ubezpečila mluvčí Policie ČR Veronika Hyšplerová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 11:11 středa 16. března 2022. Anketa je uzavřena.

    • Super
      12
    • Trapas
      3
    • Haha
      2
    • Cože
      1
    • Sladký
      1
    • Tvl
      1
    Vybrali jsme pro vás

    Hanychová vzpomíná na minulost. V Kozičce jsem poprvé otěhotněla, naštěstí je Kryšpín zdravý, řekla

    Agáta Hanychová zavzpomínala na dobu, kdy poprvé otěhotněla. Mělo k tomu dojít při jednom večírku v pražském baru...

    Katastrofa na Majálesu? Lidé se brodili bahnem, někteří interpreti nemohli vystoupit. Pořadatelé se omlouvají

    V sobotu se v Hradci Králové konal první letošní Majáles. Podle návštěvníků šlo ale o velkou katastrofu. Lidé se...