Co žabky spojí, korona nerozdělí! Chorvati se smějí Čechům za snahu zachránit letní dovolenou

Češi by nemuseli přijít o letní dovolenou v Chorvatsku, obě země mezi sebou intenzivně jednají o speciální spolupráci během blížící se sezony. Když chorvatský ministr turistiky Gari Cappelli oznamoval plány na léto, zmínil i snahu českých cestovních kanceláří vytvořit speciální letecké a silniční koridory do Chorvatska. V oblíbené destinaci Čechů je ale tato iniciativa spíše pro smích. „Co žabky spojí, ani korona nerozdělí,“ napsala na Facebooku tamní horská služba.

Nic není ztraceno, na rohlíku s paštikou a řízku s chlebem si Češi na pláži v Dubrovníku během léta dost možná pochutnají. Obě země jednají o možnosti spolupráce během nadcházející letní sezony.

Protože má pandemie koronaviru v obou zemích podobný průběh, mohlo by být Čechům vycestování do milované dovolenkové destinace povoleno. Samozřejmě za určitých podmínek. Na tiskové konferenci to zmínil ministr zdravotnictví Vojtěch a jeho náměstek Prymula. Dokonce už spolu jednali i premiéři Babiš a Plenković, kteří dalším plánováním pověřili ministry. 

Chorvatský ministr turistiky Gari Cappelli ve čtvrtek hovořil o tom, za jakých podmínek by mohla být země přístupná cizincům. Otevřít by se mohly odlehlejší kempy a hotely. 

A zmínil také snahu českých cestovních kanceláří zřídit letecké a silniční koridory, kterými by zdraví lidé mohli do Chorvatska cestovat a po návratu by nemuseli do karantény.

Urputná snaha Čechů ovšem mezi Chorvaty vyvolala spíše posměch. Například tamní horská služba na Facebooku sdílela titulek, který o plánech na koridor mezi oběma zeměmi informuje. A napsala k tomu hodně pichlavý komentář: „Co žabky spojí, ani korona nerozdělí.“

Ten pak ještě doplnila hashtagy „některá přátelství jsou věčná“„vítejte zpět, drazí klienti“.

Pod článkem se strhla pobavená diskuze, ve které si Chorvati vyměňují svoje zkušenosti s českými turisty. Celkově z ní ale vycházíme docela obstojně. Většina názorů se totiž nese v duchu, že „sice by nemuseli od rána do večera popíjet pivo a dělat kravál, ale jinak jsou docela fajn!“.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pondělí 17. srpna 2020. Anketa je uzavřena.

  • 316
  • 66
  • 58
  • 56
  • 31
  • 30