Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Jako staří přátelé! Trump s královnou si náramně rozumí, při banketu byli samý vtípek

    Britská královská rodina uvítala manžele Trumpovy v Buckinghamském paláci, a přestože oficiální banket bojkotovala řada politiků, především královna Alžběta neměla s hlavou Spojených států sebemenší problém. Ba naopak, oba se spolu dobře bavili, smáli se a vypadalo to, že si mimořádně rozumí. „Je to velká, opravdu velká žena,“ rozplýval se Trump.

    Od začátku se mluví o obřích protestech v ulicích, oficiální banket dokonce z protestu proti americkému prezidentovi vynechala řada britských politiků. Vůbec nic ale Donaldu Trumpovi, jeho manželce Melanii ani celé královské rodině nezkazilo společné chvilky v Buckinghamském paláci.

    Britská delegace v čele s královnou Alžbětou včera kolem poledne uvítala hlavu Spojených států, provedla ji po královském sídle a ukázala jí obrazárnu. Následoval okázalý banket, jehož se sice na protest proti Trumpovi nezúčastnili někteří britští politici, zato se na něm objevil nezvykle velký počet členů královské rodiny, kteří k Alžbětě pokrevně nemají tak blízko, a proto se jiných oficiálních akcí zúčastňují jen zřídka.

    I přesto, že mnoho aktivistů či politiků s protichůdnými názory Trumpovu návštěvu bojkotuje, královská rodina si amerického prezidentského páru zjevně mimořádně váží. Svědčí o tom její instagramový účet, na němž byla zveřejněna spousta fotografií zejména Trumpa s královnou.

    Trump a královna si zjevně dobře rozuměli.

    Ačkoliv se pod nimi objevují tisíce komentářů především zhrzených Američanů, kteří se Britům či výslovně královské rodině omlouvají za to, že musí Trumpa hostit, vůbec nic nenasvědčuje tomu, že by snad královna byla přítomností prezidenta Spojených států nějak uražena.

    Naopak.

    Snad ze všech fotek se zdá, že si oba dva ze všech členů obou delegací (s Trumpem kromě státních představitelů do Buckinghamského paláce dorazily i jeho děti) nejlépe rozuměli. 

    Někteří britští politici banket s Trumpem bojkotovali, ale královna má na amerického prezidenta zřejmě jiný názor.

    Neustále o něčem živě diskutovali, několikrát se spolu zasmáli a bylo zcela evidentní, že Trump, podle mnohých přímo ďábelský sexista, chová ke královně obdiv a nejhlubší sympatie. Alžbětě zase evidentně nedělalo nejmenší problém se o něj a jeho manželku postarat.

    Slavnostně si přiťukli a následoval Trumpův projev o tom, jak je královna velkou ženou.

    Trump pak po přípitku pronesl směrem k britskému lidu a královně samotné řeč, v níž ji označil za „opravdu velkou ženu ztělesňující důstojnost a vlastenectví, které hrdě bije v každém britském srdci“.

    „Jménem všech Američanů nabízím přípitek na věčné přátelství našeho lidu, na vitalitu našich národů a na dlouho ctěnou a skutečně obdivuhodnou vládu Jejího Veličenstva královny,“ prohlásil také Trump.

    Donald Trump s královnou byli samý vtípek.

    On sám na důkaz vzájemného přátelství dostal od Alžběty první vydání zkrácené verze díla britského válečného premiéra Winstona Churchilla o druhé světové válce a sadu tří per, která byla vyrobena výhradně pro královnu. Manželka Melania zase darem dostala ozdobnou stříbrnou krabici s ručně vyrobeným smaltovým víkem a dekoracemi v květinových motivech.

    Že by si královská rodina na rozdíl od některých politiků uvědomovala, že s blížícím se odchodem z Evropské unie budou Spojené státy tím nejdůležitějším britským spojencem?

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 21:14 středa 2. října 2019. Anketa je uzavřena.

    • Super
      19
    • Trapas
      13
    • Haha
      12
    • Cože
      12
    • Sladký
      12
    • Tvl
      12