Biden označil Trumpa za největšího rasistu. „Zešílel, volte Donalda,“ burcuje raper 50 Cent

Druhá a poslední debata kandidátů na amerického prezidenta je minulostí. Názory na její výsledek se různí, podle mnohých ale vítězství patří stávajícímu prezidentovi Donaldu Trumpovi. Tomu navíc v růstu preferencí nepochybně pomohl i slavný raper 50 Cent, který fanoušky vyzval, aby Trumpa volili. A to se Biden nechal slyšet, že jde o nejrasističtějšího prezidenta.

Rasismus byl jedním z okruhů, kterým se kandidáti v debatě široce věnovali. A byť tentokrát konečně byla jejich diskuze kultivovaná, pochopitelně se neshodli na ničem.

Trump o sobě prohlásil, že toho pro černošskou komunitu udělal nejvíce od dob Abrahama Lincolna, který zrušil otroctví. A že je velkým zastáncem černochů a také nejméně rasistickým člověkem v místnosti. 

Biden nesouhlasil, podle něj je Trump naopak tím nejrasističtějším prezidentem, jakého kdy Spojené státy měly. 

Faktem každopádně je, že voličů má současný prezident mezi černošskou komunitou požehnaně. Ať už je řeč o hnutí Black Voices for Trump, nebo celé řadě celebrit. Ke Kanyemu Westovi nebo třeba Dennisi Rodmanovi se nově přidal i slavný raper 50 Cent.

Donald Trump a Joe Biden během včerejší debaty

Ten svou mimořádně početnou fanouškovskou základnu vyzval, aby Trumpovi v nadcházejících volbách dala hlas. A to proto, že Joe Biden má v plánu trestat úspěšné a na výdělky lidí, kteří si ročně přijdou na 400 tisíc dolarů (cca 9,2 milionu korun) a více, chce uvalit daň ve výši 62 procent.

„Co to ku*va je! Volte Trumpa, mám toho dost. Je mi jedno, jestli Trump nemá rád černochy, 62 procent, to jste se zbláznili. Já nechci být 20 Cent, těch 62 procent je opravdu velmi, velmi špatný nápad,“ napsal 50 Cent rozčileně.

„Nechci být 20 Cent,“ hlásí slavný raper 50 Cent a burcuje ke zvolení Trumpa.

Slavný černošský raper má jen na Instagramu přes 26 milionů sledujících a jeho vliv na afroamerickou komunitu je mimořádně silný. Pod jeho příspěvkem se navíc začala hromadit velká spousta souhlasných komentářů, dokonce většina lidí 50 Centa opravuje, že Trump žádný rasista není. 

Prezidentské volby jsou na programu 3. listopadu, tedy přespříští úterý. Ačkoliv měl ještě před pár měsíci v průzkumech navrch Biden, nyní se rozdíl výrazně ztenčuje. Zřejmě nás čeká těsná bitva.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 18:08 sobota 20. února 2021. Anketa je uzavřena.

  • 86
  • 20
  • 20
  • 15
  • 13
  • 13