Policie Feriho stíhá i za sexuální útok ve sněmovně. Stážistku měl osahávat v kuchyňce

S obviněními vůči exposlanci Dominikovi Ferimu se před devíti měsíci roztrhl pytel. Policie prověřila každé z nich, nakonec vykrystalizovaly tři případy, které vyhodnotila jako trestný čin. Jedním z nich je i údajný sexuální útok přímo na půdě Poslanecké sněmovny.

Dva z trestných činů, kterých se měl Dominik Feri dopustit, se podle policie odehrály v jeho bytě. Uvedl to server Seznam Zprávy, který měl možnost nahlédnout do policejního usnesení.

Spadá sem i známý případ, kdy měl exposlanec podat dívce lahev s fantou, po jejímž vypití ztratila vědomí, načež s ní měl mít pohlavní styk. Protože dívce bylo teprve sedmnáct let, případná trestní sazba se zvýšila na deset let.

Třetí případ, z něhož policie Feriho obvinila, se měl odehrát přímo na půdě Poslanecké sněmovny, a to v roce 2018.

Tehdejší poslanec za TOP 09 si měl do budovy parlamentu přivést dvacetiletou dívku, které nabídl místo stážistky. Podle jejích slov mělo k útoku dojít v poslanecké kuchyňce, kde ji Feri začal osahávat a snažil se ji líbat. 

Dívka se prý bránila, uhýbala a vymanila se z jeho sevření. Mladý politik ji ovšem dostihl u výtahu a pokračoval dál. Pak měla napadená s pláčem ze sněmovny utéct.

Dominik Feri s předsedkyní TOP 09 Markétou Pekarovou Adamovou

Se stážistkou, na niž měl Feri ve sněmovně zaútočit, mluvila už loni v květnu televize Nova. Není jasné, zda se jedná o ten samý případ. Dívka tehdy na kameru ukázala i zprávy, které jí Feri psal ze svého instagramového profilu. Omlouval se jí, ptal se, jak moc je naštvaná, a psal, že ho štve, jak jejich vztah „pos*al“ hned v úvodu svou neprofesionalitou.

Dominik Feri obvinění ze znásilnění nebo pokusu o něj nadále odmítá, dříve pouze uvedl, že se choval nedžentlmensky. Nevinu je prý připraven dokázat u soudu.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:28 pátek 8. července 2022. Anketa je uzavřena.

  • 63
  • 22
  • 18
  • 14
  • 9
  • 3