Potvrzeno: Dominik Feri jde na tři roky do vězení s ostrahou. Verdikt vyslechl s kamennou tváří

Počátkem listopadu ho soudkyně poslala na tři roky do věznice s ostrahou. Dominik Feri byl uznán vinným ve všech třech bodech obžaloby, tedy ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Okamžitě se odvolal, a právě dnes Městský soud v Praze jeho odvolání projednával. Smetl ho ze stolu a posvětil Feriho nástup do vězení.

Soudce zamítnutí odvolání zdůvodnil tím, že neshledal žádné pochybení u obvodního soudu. Znamená to, že Feri do vězení bude muset nastoupit, výzva by mu měla přijít brzy.

Odvolat se může k Nejvyššímu soudu, toto odvolání už ale nemá odkladný účinek, Feri by ho řešil už z vězení. Exposlanec si verdikt vyslechl s kamennou tváří, průběžně si zapisoval poznámky.

Dominik Feri

„Respektuji rozhodnutí soudu, ačkoliv s ním nesouhlasím,“ hlesl pak Feri při odchodu ze soudní síně.

Dominik Feri přišel k dnešnímu v doprovodu advokátky tradičně těsně před začátkem jednání. Chtěl se totiž vyhnout dlouhým chvílím na chodbě s novináři a fotografy.

Minout je nemohl. Dotazy, které se na něj ihned po příchodu sesypaly, ovšem ponechal bez komentáře. V soudní síni pak vystupoval bez emocí, ty mu ostatně v původním řízení dosti uškodily.

Někdejší poslanec TOP 09 měl u soudu tradičně podporu svých přátel. Stejně jako k několika jednáním u Obvodního soudu pro Prahu 3 přišel jeho někdejší spolužák z právnické fakulty.

Dominik Feri

Státní zástupce do soudní síně dorazil na poslední chvíli. Pouze formalitou, kdy se čtou rozsudky, ale nakonec soud nebyl. Feri si vyžádal přečtení lékařské zprávy u jedné z poškozených, podle níž je psychicky narušená.

Obžaloba primárně vyzdvihla případ poškozené dívky, která byla v době útoku nezletilá. Dívka, na jejíž psychické problémy Feri upozornil, má mít sexuální trauma. Poškozené od soudu požadují větší odškodné.

Dominik Feri

Dominik Feri pokračuje v tom, na co jsme od něj byli zvyklí během jednání u obvodního soudu. Často mluví sám. U soudu se vrátil k případu, kdy měl dívce podat fantu, po jejíž konzumaci se podle svých slov cítila omámená a během noci se pravidelně budila a usínala, zatímco Feri ji měl dle její výpovědi znásilňovat.

Exposlanec něco takového opakovaně odmítá. Už během prvních jednání označil představu, že by někomu měl hodit něco dopití, za něco odporného. Zpochybňuje i další zprávy a nálezy soudu, působí přitom sebevědomě.

„Soud konstatuje, že látka v pití nalezena nebyla, což je naprosto klíčové,“ uvedl.

Dominik Feri

Soudce jeho výpověď poslouchá s neutrálním výrazem. Což se nedá říci o dvou přísedících ženách, které neskrývají udivené výrazy, když Dominik Feri napadá nálezy soudu. O jedné z poškozených dívek prohlásil, že její výpověď má mezery a lže.

„Nevěděla, co se stalo, a po osmi letech jí to došlo. To docházení není nic jiného, než domýšlení si, vymýšlení si, fabulování. To je účelová lež,“ prohlásil velice ostře.

U další poškozené zase do detailu popisuje všechny sexuální pozice, které spolu vystřídali, a zpochybňuje detaily, které dívka vypověděla. Prohlásil mimo jiné, že pokud byla dívka znásilněna v bytě, kde je více lidí, nejedná se o bezmoc. Narážel zřejmě na to, že dívka mohla volat o pomoc.

Dodal také, že s danou poškozenou měl pohlavní styk opakově.

V případě poškozené dívky, kterou měl napadnout v kuchyňce Poslanecké sněmovny, Dominik Feri stejně jako u obvodního soudu argumentuje hlavně prostorovým řešením kanceláří. Útok, jak ho dívka popsala ve výpovědi, se podle něj odehrát prostě nemohl.

Fotogalerie

Ohodnoťte článek