Dominik Feri po soudu: V úterý odpálil doutník, ve čtvrtek spěchal pryč z Prahy. Kam?

Dvě různé tváře ukázal Dominik Feri během prvních dvou dnů soudního procesu v případu, kde je obviněn ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. V úterý byl plný sebevědomí a optimismu, ve čtvrtek působil poněkud zakřiknutě. A odpovídalo tomu i večerní dění.

Jak v úterý, tak i ve čtvrtek trvalo soudní líčení celý den. Začínalo se ráno, končilo před šestou večer.

Poprvé si Dominik Feri udržel optimistickou náladu, při posledním křížovém výslechu svědkyně, kamarádky jedné z poškozených, pálil právnicky záludné otázky. Když soudkyně odklepala konec, rozdal ještě jeden rozhovor a zamířil pěšky do víru města.

Ještě v ulicích si historicky nejmladší český poslanec zapálil doutník. V kombinaci s dlouhým kabátem, kloboukem a kufříkem plným lejster k případu by jeden řekl, že Feri působil, jako by vypadl z některého filmu Martina Scorseseho.

Po úterním soudu si Dominik Feri zapálil doutník.

Čtvrteční dění vypadalo trochu jinak. Pro někdejšího politika šlo o náročný soud i kvůli napadení, jehož terčem se stal v průběhu dne. Soudkyně na celý den vyloučila veřejnost, kterou si Feri u soudu přál, a poté řízení odročila na 25. dubna.

Někdejší ikona TOP 09 po jednání prošla kolem novinářů s omluvou, že tentokrát žádné vyjádření nedá. Od soudu, který už byl kvůli přetažení otevírací doby zvenku zavřen, Dominik Feri zamířil pěšky po Vinohradské ulici až dolů k hlavnímu nádraží, což má svůj důvod.

Dominik Feri nastoupil na vlak mířící na sever.

Dominik Feri nastoupil na vlak mířící na sever.

Feri se rozhodl Prahu opustit. Počkal si na vlak mířící na sever, přes Děčín a Ústí nad Labem směrem do Německa. Našel si místo v kupé a padl do sedačky.

Kde pak vystupoval, je otázkou, dost možná v jednom ze dvou zmíněných měst přestoupil na spoj do Teplic. V severočeském městě dlouho žil a začínal tam politickou kariéru coby zastupitel.

Dominik Feri sedl na vlak mířící na sever.

Dominik Feri sedl na vlak mířící na sever.

Že by právě tam našel útočiště v dobách, kdy jeho kauza hýbe mediálním prostorem?

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 15:00 sobota 17. června 2023. Anketa je uzavřena.

  • 47
  • 29
  • 11
  • 11
  • 10
  • 7