Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Feri zpět u soudu. Promluvil o nahatém videu i pokusu o sebevraždu: Nebylo to přiznání

    U Obvodního soudu pro Prahu 3 dnes pokračuje soud s Dominikem Ferim, který je obžalován ze dvou znásilnění a jednoho pokusu o něj. Exposlanec dorazil s maličko pochmurnějším výrazem než v úterý, na jeho odhodlání dokázat nevinu se ale nezměnilo nic. V rozhovoru před vstupem do soudní síně na dotaz Expresu promluvil také o incidentu z loňského května, kdy se pokusil o sebevraždu a odvezla ho záchranná služba. „Chci zdůraznit, že z toho nelze dovozovat přiznání. Také odmítám spekulace, že bych chtěl vyvolat dojem nepříčetnosti,“ uvedl Feri.

    Dominik Feri přišel k žižkovskému soudu dvacet minut před zahájením druhého líčení. Opět na sobě měl klobouk, zatímco kabát i oblek oproti prvnímu dni změnil.

    Historicky nejmladší český poslanec prozradil, že bedlivě sleduje mediální dění kolem soudu. Od úterního rána se propírá mimo jiné to, že začal zveřejňovat jména některých dívek, jejichž případy policie odložila. Zeptali jsme se proto Dominika Feriho, co na kritiku říká a zda svého kroku nelituje.

    Dominik Feri opět zamířil k soudu.

    „Já se zaměřuji na podstatu věci. To znamená, že se žádná sprcha neodehrála, bylo to konsenzuální a ta daná slečna to potvrzuje i ve zprávách. Policie i znalci na to odkazují. Za té situace tu věc pokládám za uzavřenou a není potřeba ji více komentovat. Pokládám za nutné, aby se jasně ke všem novinářům dostalo, že sprcha a noční stolek, což je to, co bohužel někteří neustále opakovali jako největší šlágr, není součástí dnešního líčení. Je to něco, co bylo konsenzuálně provedeno,“ řekl Feri.

    Padla i otázka na to, zda se nemohl konkrétního jména vyvarovat.

    „Jistěže to šlo beze jména. Ale pod tlakem a emocemi jsem volil takováto slova. Jistě jsem mohl mluvit šťastněji, ale stojím si za tím, že v tomto konkrétním případě se nejedná o oběť,“ prohlásil Feri.

    Dominik Feri se k soudu vyfešákoval.

    Někdejší poslanec za TOP 09 byl kromě dalšího tázán i na podivné a poněkud oplzlé video, v němž leží nahý a neznámé dívce vzkazuje, že je „úplně retardovaná“. To se nečekaně objevilo na internetu v srpnu roku 2021.

    „V tom videu jsem já, a dokonce vám mohu říct, komu jsem to posílal, a mohu vás s ní spojit. Je to moje blízká kamarádka, máme spolu dobré vztahy, řekl bych téměř sourozenecké. Je to způsob komunikace mezi námi a rozhodně to není adresované nikomu z tohoto řízení,“ prohlásil Feri.

    Zdůraznil, že běžně taková videa rozhodně nikomu neposílá a je potřeba znát kontext. Myslí si také, že pokud by video před soudem vytasila obžaloba, byl by to chabý důkaz. Feri a jeho advokáti by v takovém případě navrhli předvolat kamarádku jako svědkyni.

    Expres.cz se Dominika Feriho zeptal také na události z loňského května, kdy u něj zasahovala záchranná služba. Jak posléze vyšlo najevo, pokusil se o sebevraždu tak, že sám sebe pobodal.

    „Nesouvisí to přímo s hlavním líčením. Je to moje soukromá věc a dlužno také říct, že jsem psychicky zcela v pořádku a jsem připraven se v tom řízení hájit. Také musím dodat, že z toho nelze dovozovat žádné přiznání nebo něco takového,“ uvedl Feri.

    „Asi se k tomu dostaneme v rámci hlavního líčení. Odmítám jakékoliv spekulace, že bych se pokoušel vyvolat dojem nějaké nepříčetnosti nebo něco takového,“ dodal a nadále odmítl případ komentovat, pouze zmínil, že je pochopitelně pod velkým psychickým tlakem.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:34 pátek 16. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      35
    • Haha
      14
    • Super
      8
    • Tvl
      8
    • Cože
      3
    • Sladký
      2