Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Začíná soud s Dominikem Ferim: Vinu odmítá a zveřejňuje jména obětí u odložených případů

    Začíná dlouho očekávaný soud s Dominikem Ferim (26). Bezmála rok poté, co mu policie sdělila obvinění, míří exposlanec Dominik Feri ke spravedlnosti. Ironií osudu se právě na Valentýna začne hájit a pokusí se prokázat, že nespáchal dvě znásilnění a jeden pokus o něj, přičemž jedné oběti mělo být teprve sedmnáct let. U Obvodního soud pro Prahu 3 je neuvěřitelně narváno, je zde také spousta studentů, zřejmě na podporu dívek, a zástupci médií, kteří měli jen omezený počet míst.

    Dominik Feri dorazil k soudu ve velkém stylu, vypadal jako kubánský politik, afro je definitivně pryč. Řekl, že se věnuje sabatiklu, tedy tvůrčímu volnu, a tomuto soudu. V momentě, kdy se rozhodovalo o vpuštění veřejnosti, Feri chvíli venku postával s právníky a byl v dobrém rozmaru.

    „Ale sluší vám to, ty taláry,“ řekl svému právníkovi a právničce a usmíval se, jako by nešlo o nic vážného. U soudu je plno, jedná se o veřejné stání a média dostala jen pět místenek, veřejnost dostává pořadové lístky s čísly.

    Dominik Feri

    Feri celkově působil uvolněně a na načasování soudu na Valentýna řekl, že to je zkrátka rozhodnutí soudkyně. Dominik Feri vinu odmítá a u soudu odkrývá identitu některých obětí, jejichž případy policie odložila.

    Samotný soud se podobá spíše show, nějací studenti si dávali před začátkem soudu pivo v plechovce, k našemu redaktorovi venku přišel kluk a říká: „Vy jste tady na Feriho? Já jdu ze školy a chtěl jsem se na to podívat.“

    Policista u soudu uvádí: „Je to masakr, něco takového jsme tu nikdy nezažili. Soudil se tu Zeman s Džamilou Stehlíkovou, to jsme rozdali patnáct lístků a zbytek se vyhodil. Upřímně nechápu, proč to nepřesunuli do větších prostor, my jsme malinký soud, tahle soudní síň, kde se soudí pan Feri, je tu největší. Jsem zvědavý, co nás čeká ve čtvrtek.“

    Chodbou se nedalo ani projít.

    Veřejně se bude číst jen obžaloba a veřejný je též Feriho výslech. Výslechy poškozených a znalců v případu budou neveřejné. Rozhodla to soudkyně Lenka Hájková, protože se budou podle ní projednávat citlivé detaily.

    „Důležité je říct, že se nebude řešit žádná sprcha, žádný noční stolek. To jsou případy, které jsou pravomocně odložené,“ uvedl Feri před začátkem líčení. „Jistě jsem mohl, řekněme, nenaplnit očekávání některých dívek, to říkám v plné pokoře. Ale nikdy jsem se nedopustil žádného násilí, žádného sexuálního násilí. Jsme připraveni činit důkazní návrhy, budeme tak činit. Spatřujeme tam obrovské rozpory jak s tím, co je již založeno ve spisu, tak s tím, co máme k dispozici,“ dodal.

    „Proč bych někoho nutil k sexu násilím? S plnou pokorou řeknu, že jsem netrpěl nedostatkem zájmu žen,“ hájil se s poukázáním na znalecký posudek. Před soudem uvedl, že to, co je v obžalobě, je nechutné a že by toho nebyl nikdy schopný.

    Dominik Feri se nebránil rozhovorům.

    Obžaloba má tři body, obviněn je ze dvou znásilnění a z jednoho pokusu o znásilnění, kdy jeden z případů se týká nezletilé dívky. Jedné z dívek měl hodit drogu do pití a poté s ní mít orální sex, což Feri považuje za absurdní. Druhý bod obžaloby se týká dívky, již měl pozvat k sobě domů a osahávat ji i přes její nesouhlas, poté ji měl povalit na postel a znásilnit.

    Třetím bodem je pokus o znásilnění nové stážistky v Poslanecké sněmovně v roce 2018, to Feri ale označil jako vzájemnou přitažlivost. „Mělo to trvat tři až pět minut, to je strašně dlouhá doba, kdy mohl někdo přijít a být toho svědkem. Proč bych se ji mohl pokusit znásilnit v prostoru, ke kterému měly přístup desítky lidí?“ ptal se.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 9:39 středa 14. června 2023. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      32
    • Tvl
      8
    • Haha
      6
    • Super
      5
    • Sladký
      5
    • Cože
      4