Politická kariéra v 16 krabicích: Dominika Feriho vystěhovali z Poslanecké sněmovny

TOP 09 udělala tečku za působením nejmladšího poslance Dominika Feriho, který čelí obviněním ze sexuálního obtěžování dívek. Během pondělka mu byla vystěhována kancelář. Věci z ní mu pak přivezla domů asistentka, s níž si přátelsky promluvil. Šéfka strany už s Ferim prý není v kontaktu.

Dominik Feri (24) složil mandát a stáhl kandidaturu do podzimních voleb. Kromě toho také vyslyšel výzvu představenstva TOP 09, aby přerušil svoje členství ve straně.

Dosud populární politik čelí obvinění, že sexuálně obtěžoval několik dívek, některé z nich mluví dokonce o znásilnění. Novinářce Apoleně Rychlíkové ze serveru A2larm se prý ozvalo dokonce už třicet údajných obětí, jak prozradila v podcastu Insider na serveru Info.cz.

Definitivní konec Dominika Feriho přišel v pondělí. To si přebral věci ze svojí kanceláře, kterou kolegové vyklidili.

Ferimu přivezli věci z kanceláře v několika krabicích.

Domů mu je přivezla jedna z asistentek, se kterou se Feri vřele přivítal. Prošli se společně po okolí a obviněný exposlanec rozdával úsměvy na všechny strany.

Takhle se Feri vítal se svou asistentkou.

Dominik Feri s asistentkou

Stěhovací firma přivezla z Poslanecké sněmovny Feriho celou politickou kariéru, nechyběly knihy, zásoby ochranných pomůcek a pravděpodobně i obleky.

Podle všeho dostal ke všem věcem „přibaleny“ ještě i čtyři poslanecké platy jako odchodné. 

Stěhováci přivezli Ferimu věci z kanceláře v několika krabicích.

Nebylo toho málo!

Stěhovací služba nesla i koš plný roušek a respirátorů.

Zástupci koalice Spolu nejprve Feriho ocenili za to, jak na vzniklou aféru zareagoval, tedy že okamžitě vyvodil politickou odpovědnost. 

Za to ale především představitelé TOP 09 čelili kritice, a tak raději začali na pravou míru uvádět, že samozřejmě hrubé jednání vůči ženám odsuzují a nechtějí nikterak bagatelizovat výpovědi obětí. 

Dominik Feri byl evidentně v dobrém rozmaru.

Expres.cz kontaktoval i předsedkyni strany Markétu Pekarovou Adamovou. Prozradila nám, že s Dominikem Ferim není v kontaktu.

„Nemám k tomu důvod. Vystoupil ze strany už v pátek, tak nemám proč s ním být v kontaktu,“ řekla nám.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 úterý 28. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 95
  • 42
  • 32
  • 9
  • 7
  • 5