Feriho převoz do nemocnice je zahalen otazníky. Demonstrativní sebevražda, mají jasno lidé

Exposlanec Dominik Feri (25) skončil v nemocnici se středně těžkým zraněním, taková zpráva oběhla v sobotu večer celé Česko. Vzápětí vyšlo najevo, že se měl politik obviněný mnoha ženami ze sexuálního útoku pokusit o sebevraždu. Případ je ale zahalen mnoha nejasnostmi.

Ze všeho nejvíce se spekuluje nad skutečným úmyslem Dominika Feriho. Bodnout se do břicha, což měl exposlanec udělat, totiž rozhodně není běžný a už vůbec ne spolehlivý způsob sebevraždy.

„Mohlo by mi ho být líto, ale není. Kdo se chce skutečně zabít, podaří se mu to. Tohle byl demonstrativní pokus. Možná hra na city, zničené ego. Ale jistě ne lítost nad těmi děvčaty,“ píše na Twitteru Češka Zdeňka.

A není zdaleka jediná, kdo o demonstrativním pokusu píše. Veřejnost se ale podivuje i nad dalšími okolnostmi případu, nejen nad záhadným způsobem pokusu o sebevraždu. 

Existují dvě fotografie Dominika Feriho z převozu do nemocnice. Jednu pořídil čtenář Blesku před domem, druhou pak fotograf serveru Aktu.cz v nemocnici. Z obou fotek se zdá, že se mladý politik směje.

Otázkou tak je, v jakém stavu Feri před pokusem o sebevraždu byl. A co se v jeho bytě vlastně dělo, zda například dlouhodobě bojoval s depresemi poté, co ho policie v březnu obvinila s horní sazbou deset let odnětí svobody, nebo došlo k nějakému konkrétnímu incidentu, který se stal impulzem k sobotnímu činu.

Například se mohlo jednat o hádku s blízkou osobou. Není známo, jestli má Dominik Feri v současné době partnerku. Ještě v době, kdy se na něj snesly desítky obvinění, randil s asistentkou šéfa Senátu Miloše Vystrčila. Ta se s ním ale rozešla, má nového partnera a chystá se s ním založit rodinu.

V neposlední řadě visí otazník nad tím, kdo Ferimu zavolal záchranku. Zda to byl on sám, nebo někdo jiný. Záchranáři na místo přijeli už v doprovodu policie, místo pak dokonce ohledávala kriminálka.

Převoz Dominika Feriho do nemocnice

Ferimu už na sociálních sítích vyjádřil podporu bývalý kolega z TOP 09 Miroslav Kalousek. Podle něj si zaslouží druhou šanci.

„Přeji mu uzdravení nejen fyzické. Zaslouží-li si trest, ať ho dostane a ať si ho odpyká. Ale také si zaslouží druhou šanci. Je mu 26 let... (26 let mu bude v červenci, pozn. red.),“ napsal Kalousek.

Expres.cz kontaktoval Feriho kamarádku Nikolu Zwrtkovou, která se s ním v minulosti několikrát objevila ve společnosti. K případu se vyjádřit nechtěla s tím, že ani nemůže, protože jde o předmět policejního vyšetřování.

Expartnerka historicky nejmladšího poslance Anna nám zase odpověděla, že prosí o respektování nejen jejího soukromí, ale i Feriho rodiny.

Dominik Feri

Dominika Feriho obvinily desítky žen ze sexuálního obtěžování včetně znásilnění. Obvinění kategoricky odmítl, připustil ale, že se k ženám nechoval často správně, za což se omluvil.

Policie v březnu oznámila, že Feriho trestně stíhá. Jelikož obětí měla být i nezletilá dívka, horní sazba byla určena na deset let.

Exposlanec uvedl, že posun v případu vítá a že je připraven svoje jméno očistit.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:16 pondělí 26. září 2022. Anketa je uzavřena.

  • 102
  • 64
  • 13
  • 11
  • 4
  • 4