Bouře na lžíci vody: Feri pohrozil odchodem ze Sněmovny, pak to zase vzal zpět

Dominik Feri (TOP 09) kromě toho, že je ve Sněmovně nejmladší, je podle svých slov velký dříč, který však nemůže dělat dvě věci najednou. V jednu chvíli dokonce zvažoval, že z parlamentu odejde, protože se zamiloval do studia práv, kterému se chce věnovat naplno. Šlo ale jen o náhlé vzplanutí, po stranickém sněmu a zvolení Markéty Pekarové Adamové předsedkyní je všechno jinak.

Říká se, že se jen hlupák nemění své názory. V tom případě je Dominik Feri (TOP 09) velký chytrák. Před rokem se v rozhovoru pro Info.cz zařekl, že do Poslanecké sněmovny znovu kandidovat nebude.

„Já jsem jasně říkal, že studuju právnickou fakultu, a zjistil jsem po roce ve Sněmovně, že je to láska mého života. A nevidím jasný důvod pro setrvání ve Sněmovně než na dobu nezbytně nutnou,“ uvedl tehdy.

Po 6. celostátním sněmu TOP 09, z něhož vzešla vítězně Markéta Pekarová Adamová, která za sebou nechala kandidáta Tomáše Czernina, je ale všechno jinak. „Moje chuť pokračovat dneska dramaticky vzrostla,“ zavýskl Feri na svém instagramovém účtu.

„Je to více než jen žena, osvědčila se velmi dobře v předchozím období a já to vím z první ruky, protože s ní sdílím kancelář a vím, že furt někde lítala. Když bude pokračovat s tím nasazením, se kterým to dělala doposud, budeme mít skvělou předsedkyni. Doufám, že jí v tom pomůžou ostatní kolegové,“ doplnil pro Blesk Zprávy Feri, který by o podobnou funkci v žádném případě nestál. 

„Máme nové vedení. Markéta a Tomáš Czernin se budou skvěle doplňovat a ve vedení jim budou asistovat např. úspěšní starostové z regionů. A protože jsem nikdy žádnou volenou stranickou funkci neměl, přijde mi, že bych na to neměl, udělám aspoň vše, co je v mých silách, abych tenhle tým podporoval ve Sněmovně,“ slíbil v této souvislosti poslanec, který nezapomněl připomenout, že se ve sněmovním křesle nadřel nejvíc z TOP 09, a přiložil tabulku „zásluh“ jako důkaz.

„Je furt co zlepšovat, na gymplu jsem měl lepší docházku,“ pochlubil se Feri, který měl účast na hlasování 87,4 procenta, zatímco Pekarová dosáhla 83,5. Triumfoval i co do počtu interpelací a pozměňovacích návrhů. To je však poprvé, co se prezentuje tím, co ve Sněmovně dělá. 

Jinak jsme u něj zvyklí spíše na „vedlejší marketing“ v podobě rvačky na jižní Moravě nebo kňourání, že ho (ne)pozvali na předávání udílení státních vyznamenání na Hradě.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:21 úterý 24. března 2020. Anketa je uzavřena.

  • 92
  • 28
  • 24
  • 22
  • 20
  • 20