Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Názorové obraty Markéty Pekarové: Ve středu byl Feri přítel, dnes má vypadnout z TOP 09

    Dominik Feri hlásí návrat na Instagram. TOP 09 ho už ale ve svých řadách nechce. | foto: Instagram

    Už není poslancem a kandidaturu do podzimních voleb stáhl. Ba co víc, Dominik Feri nejspíše ani nebude nadále členem TOP 09, jejíž představenstvo ho vyzvalo, aby přerušil členství ve straně. Mladý politik, obviněný z toho, že nutil dívky k sexu i přes jejich nesouhlas, nicméně hlásí návrat na sociální sítě. Svým typickým vykřičníkem oznámil otevření restaurací, jenže komentáře nechal raději nadále vypnuté.

    „V pondělí otevřou restaurace. Podmínky: test, očkování nebo prodělaný covid, hostů maximálně tolik, kolik je míst k sezení, a maximálně čtyři lidé u stolu a bez živé hudby,“ hlásí Dominik Feri v příspěvku na Instagramu.

    Potvrdil tak svá slova, že ačkoliv už není poslancem, nadále hodlá Česko informovat o aktuálním vývoji pandemie koronaviru a vládních opatření.

    Dominik Feri je zpět na Instagramu.

    Příspěvek se ale nese v duchu probíhající aféry, kdy byl Feri několika dívkami obviněn ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Žádné vtípky okolo, jen strohé vyjádření. 

    A také žádná diskuze, protože Feri stejně jako u předchozích příspěvků s vyjádřením k aktuálnímu dění kolem své osoby komentáře zakázal. 

    Mezitím k jeho kauze vydala další aktualizaci TOP 09. Teď již bývalý poslanec radost mít nebude. 

    Šéfka Markéta Pekarová Adamová zveřejnila oficiální stanovisko předsednictva strany, které se rozhodlo Feriho vyzvat k přerušení členství. Ten výzvu vyslechl a již členem topky není.

    Předsedkyně strany přitom v úterý, kdy Deník N a server A2larm svědectví údajných obětí přinesly, Feriho označila za přítele a ocenila jeho rychlou reakci v podobě složení poslaneckého mandátu.

    Vyslechla si i kritiku, načež od té doby vydala ještě dvě rozsáhlejší prohlášení, v nichž zdůraznila, že nikdy nezlehčovala závažnost sexuálního násilí a že chování, které je Ferimu připisováno, považuje za neakceptovatelné. 

    „Informace zveřejněné v úterý v médiích pro mě byly šokující a já i mí kolegové je stále vnitřně zpracováváme. Jednání, které je Dominikovi připisováno, považuji nejen já, ale i zbytek vedení TOP 09 za neakceptovatelné nejenom pro veřejné činitele, ale také pro kohokoliv jiného,“ napsala Pekarová.

    „Chci zdůraznit, že jsem nikdy, ani v minulosti a ani nyní, nezlehčovala závažnost násilí jako takového, a zejména pak toho sexuálního. K této problematice jsem se již před delší dobou sešla se zástupkyněmi několika organizací a hovořila s nimi o tom, že je potřeba změnit trestní zákoník tak, aby lépe chránil oběti takových činů a aby jasně stanovil, že nelze mít intimní styk bez souhlasu obou zúčastněných. V této iniciativě chci pokračovat a dotáhnout ji do konce. To, co by mělo být samozřejmostí v mezilidském kontaktu, musí reflektovat i naše legislativa,“ dodala.

    Pro čtvrteční Právo také odsoudila slova čestného předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga, který nejprve prohlásil, že je normální, když chce kluk dostat holku do postele, a později prohlásil, že se za svoje slova nehodlá omlouvat.

    „Opravdu si nemyslím, že se lze takto vyjadřovat. Mám naopak snahu celou dobu se k tomu vyjadřovat jasně a korektně i vůči těm údajným obětem, protože je třeba na ně takto pohlížet,“ řekla Pekarová ve čtvrtek.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 12:31 sobota 25. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      118
    • Haha
      37
    • Super
      13
    • Sladký
      4
    • Tvl
      4
    • Cože
      1