Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Feri odmítl pozvání od Zemana. Jeho vrstevnice mu udělila slušnou lekci z demokracie!

    Nejmladší poslanec Dominik Feri odmítl přijít na Pražský hrad. Jako důvod uvedl, že Miloš Zeman pro něj není důstojný prezident. Se svým rozhodnutím se Feri pochlubil na Instagramu, kde však kromě souhlasů sklidil i lekci z demokracie od jedné z fanynek.

    Dominik Feri vložil na svůj profil na Instagramu pozvánku z Hradu na předání vyznamenání významným lidí v den oslavy státního svátku. K snímku napsal ironický komentář, za nějž mu lidé tleskali. Objevila se však i kritika. 

    Dosud nejvýraznější reakcí byl komentář dívky pod přezdívkou „Less is death“. Ta Feriho pokárala za neslušné chování. 

    Toto si Dominik Feri sdílel na Instagramu.

    „To pozvání byste si neměl brát tak osobně. Nepřišlo, protože jste IG influencer, ale protože jste poslanec. V Poslanecké sněmovně Parlamentu ČR taky sedí spousta nedůstojných lidí, ale je součást demokracie s nimi vyjít a mluvit, nebo tam snad také hodláte nechodit? Na takové recepci nikdo nečeká, že si půjdete povídat s prezidentem, a ani nikdo nebude řešit, jestli jste byl viděn, nebo ne. Vy sám se okrádáte o jednu z možností potkat se s novými členy sněmovny, zjistit, s kým se dá bavit a něco společně prosadit. Ale uznávám, že takové hrdinství sbírá lajky méně snadno,“ napsala uživatelka pod přezdívkou Less is death.

    Feri dostal drsný smeč.

    Podobně jako Feri odmítl účast na ceremoniálu také europoslanec Jiří Pospíšil, který ale na rozdíl od mladého poslance uvedl relevantní důvod. Nechtěl být totiž přítomen vyznamenávání bývalých komunistů.

    Ferimu tento přešlap můžeme ještě prominout, ale doufejme, že se poučí. A abychom byli fér, připomeneme podobnou chybu Miloše Zemana, jenž se něčeho podobného dopustil před šestnácti lety. Poukázal na to web Českého rozhlasu.

    Miloš Zeman tehdy jako premiér odmítl dorazit na Pražský hrad kvůli rozepři s bývalou první dámou Dagmar Havlovou. Ta oznámila, že Zemanovi na ceremoniálu nepodá ruku. 

    „Ať už si myslím o paní Dagmar Havlové cokoli, respektuji ji jako první dámu a nechci ji uvádět do trapné situace v otázce podání nebo nepodání ruky,“ sdělil tehdy Zeman médiím.

    Miloš Zeman také dříve odmítl pozvání na ceremoniál. Alespoň to ale hrdě nehlásil do světa.

    Jak Zemanovo, tak Feriho odmítnutí působí celkem podobně. Minimálně jeden rozdíl ale přece jen existuje. Zeman se svým odmítnutím veřejně nechlubil a nedostal za svou neomalenost drsný smeč od některých svých podporovatelů.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 22:43 sobota 24. února 2018. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      516
    • Super
      414
    • Tvl
      47
    • Haha
      28
    • Cože
      24
    • Sladký
      15
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...