Dominik Duka odvolil: Rozhodoval se podle přístupu ke genderu!

Kardinál Dominik Duka na Facebooku ohlásil svým příznivcům, že již poctivě splnil občanskou povinnost a odvolil. Podle jakých kritérií se rozhodoval? Roli hrál všeobecný názor biskupů, vzor papeže Františka a přístup ke genderovým teoriím!

Kardinál Dominik Duka  již navštívil volební místnost! Svým příznivcům o tom dal vědět prostřednictvím Facebooku. „Vážení přátelé, před chvílí jsem se vrátil z volební místnosti, s nadějí i obavami nyní očekávám výsledek hlasování našeho národa, stejně jako jeho následné přijetí ze strany některých vrstev naší společnosti. Rád bych také povzbudil k cestě do volebních místností ty, kteří ji ještě nenavštívili, stejně jako ty, kteří váhají, zda má vůbec cenu se letošních voleb účastnit. Prosím, nepochybujte,“ podpořil své spoluobčany. 

Na základě jakých kritérií se rozhodoval při volbě ideální strany? „Papež František nám napovídá nejenom svým osobním příkladem, ale také varováním před probíhajícími krutostmi, které nás zavlekly do faktického stavu třetí světové války, nebo poukazem na zhoubnost dnešních módní ideologií, jejichž smrtonosnost se např. v případě genderových teorií vyrovnává zkáze způsobené jadernou zbraní,“ vysvětlil, jaká témata pro něj byla důležitá. 

A co by poradil věřícím, kteří se chystají k volbám a nevědí, jak se rozhodnout? Doporučil jim několik textů, například prohlášení českých a moravských biskupů, které k příležitosti voleb vydali a další texty duchovních, kupříkladu kněze Petra Piťhy. 

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 13:20 neděle 18. února 2018. Anketa je uzavřena.

  • 12
  • 10
  • 7
  • 4
  • 4
  • 3