Do Prahy přijeli lídři evropských protiimigračních stran. Co chystají?

Dnes se v Praze koná konference evropských protiimigračních stran z frakce Evropa národů a svobody (ENF), kterou svolala SPD Tomia Okamury. Se svým projevem vystoupí Le Penová či Wilders. Odpůrci protiimigrační politiky chystají protesty i blokádu Top hotelu Praha, kde se akce koná.

Už včera účastníky konference přivítal na půdě Poslanecké sněmovny předseda hnutí SPD Tomio Okamura. Jednání však bylo uzavřeno a kvůli výhrůžkám některým účastníkům nebyl ani upřesněn čas. Hlavní a veřejná konference se koná dnes od 17 hodin v Top hotelu Praha na Chodově.

Co se bude na konferenci řešit? Tomio Okamura mluvil o tom, že by podle pozvaných politiků měla být Evropská unie nahrazena formou spolupráce suverénních států. Vyjádřil se, že by byl zachován volný pohyb osob, služeb, zboží a kapitálu.

Mezi pozvanými lídry je například nizozemský politik Geert Wilders, který bude mít v Praze speciální ochranku, jelikož za své výroky proti islámu čelí dlouhodobě výhrůžkám smrtí. Organizátoři dnešní demonstrace zvýšená bezpečností opatření kritizují.

Proti konferenci ENF se v Praze protestovalo už včera.

Do Prahy přijela i vůdkyně celé frakce a neúspěšná kandidátka na francouzskou prezidentku Marine Le Penová.

Proti konferenci se v Praze demonstrovalo už včera. Na transparentech byly k vidění nápisy jako Máma mele nácky, FCK SPD, Sjednocenou Evropu či Sociální spravedlnost místo rasismu, nacionalismu a xenofobie.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 17:08 neděle 15. dubna 2018. Anketa je uzavřena.

  • 10
  • 6
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3