Protopopová podlehla mediálnímu tlaku: Skončila v ústavu, kde léčila Babiše mladšího!

Tím, kdo na kauzu kolem syna premiéra Andreje Babiše doplácí nejvíc ze všech aktérů, je zatím lékařka Dita Protopopová. Ta měla zpracovat posudek na duševní stav Babiše mladšího, na základě něhož se měl vyhnout výslechu na policii, navíc je i manželkou Petra Protopopova, který měl premiérova syna odvézt na Krym. Protopopová již před pár dny složila svou funkci v zastupitelstvu Prahy 8, teď navíc s ohledem na mediální tlak dala výpověď i v Národním ústavu duševního zdraví!

Kauza Čapí hnízdo po reportáži Televize Seznam pořádně zahýbala politickou situací v Česku, navíc média vyvíjejí velký tlak na její aktéry. Platí to i pro lékařku Ditu Protopopovou, která byla nařčena z toho, že vypracovala posudek, na základě něhož se měl Andrej Babiš mladší vyhnout výslechu na policii.

Zatímco Andrej Babiš nehodlá z pozice premiéra vlády odstupovat, Protopopová skládá jednu funkci za druhou. Již počátkem minulého týdne odstoupila ze zastupitelstva Prahy 8, teď navíc skončila i v Národním ústavu duševního zdraví. Informaci potvrdil ČTK mluvčí NUDZ Jan Červenka.

„Paní Protopopová sama navrhla, že odejde, tudíž jsme tuto nabídku přijali,“ řekl Červenka. Jak ovšem upozornil, Protopopová měla v ústavu pouze zkrácený úvazek, jinak pracuje na ministerstvu zahraničí.

Důvod k odchodu z NUDZ má psychiatrička prostý – silný mediální tlak na její osobu, který nazývá dokonce „honem“. Zároveň si stále stojí za tím, že ohledně Andreje Babiše juniora nijak nepochybila.

„Mediální tlak na samotný ústav a na mou osobu ale byl tak ohromný, že jsem se rozhodla svůj částečný úvazek ukončit. Celá ta kauza velmi zásadně ovlivnila jak můj profesní, tak osobní život a já doufám, že mediální hon a útoky části veřejnosti spojené se zpochybňováním mých odborných kvalit brzy ustanou,“ řekla Protopopová Deníku N.

Za svou teď již bývalou zaměstnankyni se už dříve postavil i ředitel NUDZ, renomovaný psychiatr Cyril Höschl. Ten navíc oznámil, že žádný pracovník ústavu nevypracoval znalecký posudek na Andreje Babiše mladšího pro policii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:31 středa 20. března 2019. Anketa je uzavřena.

  • 15
  • 13
  • 13
  • 12
  • 10
  • 9