Tím se jako bavíte? To je jejich problém, my to nemůžeme řešit! Nové video dětské bitky v Praze

Nezajímali je projíždějící auta ani chodci se zděšenými výrazy v tváři. Dva chlapci se do sebe pustili na chodníku a začali se mlátit hlava nehlava. Jejich bitku, která se odehrála pravděpodobně v jedné z ulic hlavního města Prahy, nahrávali na mobilní telefon jejich kamarádi. Když tvůrce videa oslovila jedna znepokojená žena, která šla zrovna kolem, teenageři s úsměvem na tváři oznámili, že to není jejich problém. Expres poukazuje na další otřesný případ dětských bitek.

Několik českých mladíků se sešlo v jedné z pražských ulic. Dva z nich se do sebe okamžitě pustili a mlátili se pěstmi do hlavy. 

Někteří kolemjdoucí bitku dvou teenagerů pouze sledovali se zděšeným výrazem ve tváří. Jedna žena, která zrovna šla kolem, byla ale natolik v šoku, že se pokusila násilí zabránit.

„Vy se tím jako bavíte?“ zeptala se starší žena mladíků, kteří bitku natáčeli. „To je jejich problém, my to nemůžeme řešit,“ odsekli jí sígři.

Bitka znepokojila jednu starší dámu, která se autorů videa zeptala, jestli si takto představují zábavu.

V bitce měl od samého začátku velkou převahu mladík v černé mikině. Ten svého soka zasypal tvrdými údery do obličeje a v mlácení pokračoval i na zemi. Video končí po necelé minutě. Není však známo, zdali tím skončila i rvačka mezi dvěma školáky.

Nahrávka se objevila na instagramové stránce „Bitky Prague“, kterou spravují pražští mladíci. Stránku sleduje téměř šest tisíc lidí a pravidelně se tam objevují videa ze rvaček teenagerů.

Nejedná se o zdaleka jedinou skupinu podobného typu, na niž můžete narazit na sociálních sítích.

Dva kluci se poprali na pražské ulici.

Chceš patřit mezi nás? Sdílej a natoč bitku!

Už dříve jsme vás informovali o tom, že česká mládež propadla fenoménu v podobě dětských bitek a na Instagramu existují desítky většinou tajných stránek, jejichž správci si pečlivě hlídají, koho přijmou mezi sebe.

Kdo má zájem vstoupit mezi teenagery, co milují násilí, většinou musí také poslat video s násilnou tematikou nebo zmíněnou stránku sdílet na svém profilu.

„Sdílej nás do Stories, jinak tě nepřijmeme. Vaše bitky nám posílejte do zpráv. Každý den tři videa,“ stojí například na výše popsané stránce, kde se objevují převážně videa z pražských rvaček.

Matka zbité dívky má strach, že přijde další útok

Děti berou domluvené bitky na veřejnosti jako zábavu a adrenalin. Neuvědomují si ale, jak málo stačí k tomu, aby došlo k opravdovému neštěstí.

Například čtrnáctiletá dívka z Plzně, kterou před zraky kamarádů zbila její třídní rivalka kvůli údajným pomluvám,  si z bitky odnesla zlomené žebro a odraženou ledvinu a její matka je strachy bez sebe, že brzy přijde další útok.

„Je vychována tak, že se nepere. Mám z toho strach, protože jí vyhrožovali, že když to někomu řekne, bude to ještě horší,“ řekla pro server Krimi Plzeň matka napadené dívky.

„Stála spousta dětí okolo a natáčely si to, tato skupinka se baví tím, že napadají lidi. Je hrozné se na to koukat,“ dodala žena z Plzně.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 23:30 pátek 17. září 2021. Anketa je uzavřena.

  • 28
  • 8
  • 7
  • 4
  • 4
  • 3