Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Vdova po mrtvém chodci: Jakubisková mi zabila muže. A ještě platím její dluhy!

    Olga D. spolu s dcerou Kateřinou jsou pozůstalé po Milanu D. Toho před čtyřmi a půl lety při autonehodě zabila producentka Deana Jakubisková. Kvůli sporům o odškodné se stále soudí, jelikož Jakubisková zatím nezaplatila ani korunu. | foto: Jan P. Palička, Expres.cz

    Život dvaašedesátiletého Milana D. vyhasl před čtyřmi a půl lety poté, co ho na přechodu autem srazila filmová producentka Deana Jakubisková, která byla za zabití z nedbalosti odsouzena ke čtyřleté podmínce. Pozůstalé po Milanu D., manželka Olga a dcera Kateřina poskytly Expresu exkluzivní rozhovor, ve kterém popsaly, co za poslední roky musí kvůli Jakubiskové prožívat.

    Fotogalerie

    Před čtyřmi a půl lety, 17. října 2011, způsobila filmová producentka Deana Jakubisková dopravní nehodu, při které v důsledku srážky s autem jejím autem na místě zemřel tehdy dvaašedesátiletý chodec Milan D. Život se tehdy změnil nejen Jakubiskové, ale především pozůstalým po sraženém chodci.

    Manželka zabitého Milana D. Olga spolu s dcerou Kateřinou poprvé od nehody souhlasily s tím, že poskytnou médiím rozhovor. Expresu popsaly, co vše musely a stále ještě musí od osudné nehody vinou Jakubiskové prožívat.

    „Nehoda se stala ve středu 17. října, dva dny poté jsme se jako rodina dozvěděli, že tím, kdo muže srazil byla paní Jakubisková,“ vzpomíná na nešťastnou událost paní Olga. „Až prosinci došel dopis na hlavičkovém papíře společnosti Jakubisko film, kde vyslovila upřímnou soustrast,“ doplňuje.

    Její dcera Kateřina dodává, že dopis adresovala Jakubisková zcela nepochopitelně jejich strýčkovi s tím, že jinou adresu nezjistila. Přitom ji celou dobu mohla zjistit z vyšetřovacího spisu. „Do teď se k tomu nepostavila čelem, neomluvila se nám, nekontaktovala nás, prostě nic,“ říká hořce Kateřina D.

    Trestní soud shledal Jakubiskovou vinnou a odsoudil jí ke 30 měsícům odnětí svobody s čtyřletým podmínečným odkladem. Čtyři roky zároveň nesmí Jakubisková usednout za volant. Kromě trestů zároveň soud uložil Jakubiskové povinnost zaplatit pozůstalým odškodné a náklady řízení. To spustilo odvolací maraton, který dodnes ještě neskončil.

    „Už k prvostupňovému trestnímu soudu paní Jakubisková dvakrát vůbec nepřišla a půl roku nepřebírala poštu. Zdržovala rovněž výměnami advokátů. K odvolacímu soudu přišla s patnáctiminutovým zpožděním a ještě bez občanky,“ popisuje vyhýbavé chování Jakubiskové Olga D.

    Vzhledem k tomu, že Jakubisková pozůstalým odmítla zaplatit odškodné, každému ve výši 200 tisíc korun, museli se manželka s dětmi a vnukem zemřelého Milana D. obrátit na občanskoprávní soud. Ten rovněž povinnost Jakubiskové zaplatit potvrdil.

    „Do dnešního dne jsme od paní Jakubiskové nedostali zaplaceno ani korunu. Jediné peníze nám vyplatila pojišťovna z jejího povinného ručení, ale to je mimo peníze přiznané soudem,“ vysvětluje Kateřina D. Dodává, že kvůli další stížnosti Jakubiskové nyní musí z vlastního zaplatit náklady soudu.

    „Musíme teď do konce týdne zaplatit asi 400 tisíc na nákladech řízení naší advokátce. Pak až budeme muset čekat na to, jestli něco vymůžeme po paní Jakubiskové. Mohlo to být dávno za námi, ale takhle jsme se kvůli ní musely ještě zadlužit,“ říkají smutně obě pozůstalé ženy.

    Nad tím, zda paní Olga dětmi Kateřinou a Milanem a vnukem Karlem své peníze uvidí se vznáší mrak pochybností. Jakubisková spolu s manželem, režisérem Jurajem Jakubiskem mají na sobě několik exekucí kvůli mnohamilionovým dluhům. Navzdory tomu ale pobírají milionové granty na tvorbu filmů, které nejspíše ani nebudou natočeny.

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 5:00 pátek 12. srpna 2016. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      120
    • Tvl
      31
    • Super
      21
    • Cože
      17
    • Haha
      10
    • Sladký
      10