Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Smoljakův syn obviňuje bratra ze zabití matky a krádeže otcova majetku

    Bratři David a Filip (vpravo) Smoljakovi proti sobě kandidovali v senátních volbách v Praze 9. Mnohem vážnější boj se však už léta odehrává na poli rodinném. | foto: Koláž Expres.cz

    Zatímco David Smoljak v Praze 9 obhajoval coby kandidát STAN s podporou Pirátů a TOP 09, mladší bratr Filip Smoljak kandidoval do Senátu za méně známé hnutí Zdraví Sport Prosperita. Mnohem vážnější boj se odehrává mimo politické kolbiště. Neúspěšný kandidát viní staršího bratra ze smrti matky Soni Smoljakové i toho, že si chtěl přivlastnit majetek po otci, slavném filmaři Ladislavu Smoljakovi.

    Na spor, který se táhne dlouhá léta, znovu upozornil mladší syn Ladislava Smoljaka Filip.

    „Kudy všude budou kráčet aktivity senátora Davida Smoljaka?“ ptá se na sociální síti s tím, že policie zahájila trestní řízení ve věci usmrcení z nedbalosti jejich maminky, k němuž mělo dojít dne 22. srpna 2020 v ranních hodinách na třídenní svatbě ve Zhoři u Tábora. 

    „Vzhledem k tomu, že těžce nemocná maminka byla před svou smrtí v péči Davida Smoljaka, je dost pravděpodobné, že podezřelý je právě on. Pokud by byl i obviněn, bude během svého senátorování muset ještě navštěvovat město Tábor, kde vyšetřování probíhá. Pokud by však byla místní příslušnost případu změněna podle bydliště obviněného a došlo k obžalobě, jednalo by se u Obvodního soudu pro Prahu 9. To je ze Senátu vozem cirka půl hodiny,“ poznamenal Filip Smoljak.

    „U tohoto soudu je také projednávána pozůstalost naší maminky Soni Smoljakové. Soud dnes nařídil soupis maminčina majetku z důvodu obav o manipulaci s ním ze strany Davida Smoljaka, neboť již jednou – v případě pozůstalosti otce – k manipulaci a zatajování majetku ze strany senátora Smoljaka došlo,“ informoval syn známého filmaře, který staršímu bratrovi nemůže přijít na jméno.

    Cestou by se podle něj David Smoljak mohl zastavit na policejním ředitelství pro Prahu 1, kde má co vysvětlovat ohledně útoku na závěť a majetek otce Ladislava Smoljaka před deseti lety. 

    „Připomínám, že si veškeré otcovy dokumenty, rukopisy, poznámky, dopisy a další listiny osobní i právní povahy svévolně odvezl v roce 2011 a dodnes je utajuje přede mnou, soudem i orgány činnými v trestním řízení,“ doplnil neúspěšný kandidát na senátora za Prahu 9. Obviňuje i další lidi, včetně hvězd Divadla Járy Cimrmana.

    „Před měsícem byly Městskému soudu v Praze panem JUDr. Vyskočilem (advokátem Zdeňka Svěráka, mých sourozenců, agentury rodiny Kotkové, Žižkovského divadla JC, Supraphonu, OSA, DILIA atd.) předloženy pravděpodobně zfalšované důkazy, jejichž existenci či neexistenci by mohla prokázat právě otcova pozůstalost,“ vysvětlil Filip Smoljak. 

    Ta je prý stále v držení senátora Davida Smoljaka, klienta JUDr. Vyskočila a de facto i klienta Zdeňka Svěráka. „Tomu všechny výše uvedené události moc vyhovují, včetně smrti našich rodičů,“ dodal mladší syn Ladislava Smoljaka, který boj o otcův majetek a odkaz nevzdává, i když je mu jasné, že to nebude mít lehké.

    „Vydržel jsem už hodně útoků, včetně vyhrožování násilím od štábu mého bratra, vyhrožování násilím ze strany kulturních pracovníků Prahy 3, dehonestačních útoků od advokátů Zdeňka Svěráka a dalších kriminálních útoků na moji rodinu. Takže, víte co? Bzučení včelky v mých uších,“ doplnil ke svému statusu. 

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 10:05 středa 3. února 2021. Anketa je uzavřena.

    • Trapas
      96
    • Super
      36
    • Haha
      26
    • Tvl
      25
    • Sladký
      22
    • Cože
      18