Úterý 19. března 2024, svátek má Josef

  • Zprávy
  • Celebrity
  • Jen pro muže
  • Sport
  • Video
  • Podcasty
  • Antiyoutuber
  • jít naiDNES.cz

    Odsouzený jachtař David Křížek o vězení: Trest může být vyšší, ještě není konec

    David Křížek dostal 3,5 roku natvrdo! | foto: Facebook

    Loni na podzim vyfasoval jen podmínku. Státní zástupce se ale odvolal a minulou středu si jachtař David Křížek (48) u vrchního soudu vyslechl krutý ortel. Manžel moderátorky Lucie Křížkové (36) půjde za podíl na miliardovém tunelu Metropolitního spořitelního družstva na tři a půl roku do vězení! Úspěšný sportovec, který tvrdí, že nikoho vědomě neokradl a do nekalého byznysu ho zatáhli rádoby kamarádi, se nyní nechal slyšet, že trest může být ještě vyšší!

    Podle serveru iHNed.cz, který o kauze vytunelování kdysi největší kampeličky v zemi informoval jako první, se David Křížek u soudu nechal slyšet, že byl bílým koněm skupiny. V podobném duchu jachtař mluvil i po odsouzení.

    „Přátelé a kamarádi, určitě jste to už všichni četli a je to pravda. Po svých oceánských plavbách jsem se nechal vlákat do světa byznysu, kde se na rozdíl od sportu nehraje fair play, nic jsem nezpronevěřil a neukradl, ale nyní musím pykat za svoji důvěřivost a naivitu. Budiž to poučením pro ostatní,“ napsal na Facebooku manžel modelky a moderátorky Lucie Křížkové.

    Velké podpory se David Křížek dočkal zejména od svých přátel z jachtařského světa, kteří neměli ani tušení o tom, že je David zapleten do kauzy, která se řeší už dlouhé roky.

    Podle Křížka navíc není zdaleka vše u konce. Velmi reálně hrozí, že jachtař dostane ještě tvrdší trest!

    „Celá kauza byla rozložena do dvou případů a druhá část mě navíc teprve čeká. Výše trestu tedy nejspíš není konečná. Je kolem toho spousta podivností, ale já musím jít dál a nezhroutit se z toho,“ svěřil se na sociální síti Křížek.

    „Vše trvá už devět let a nebere to konce. Ze všech stran se na mě hrne obrovská vlna podpory a to mi dává extra sílu bojovat. Díky všem. Moc si toho vážím,“ poděkoval Křížek všem, co mu v těžkých chvílích pomáhají.

    Podle výše uvedeného serveru měl Křížek před lety zažádat o úvěr 28 milionů korun. Peníze měly sloužit na konkrétní realitní projekt, ale jachtař je přeposlal dál. Sám prý jen podepisoval papíry, které mu připravili jeho známí.

    U soudu Křížek přiznal, že měl při podepisování dokumentů jisté pochybnosti. Lidé, kteří se tvářili jako jeho kamarádi, ho ale přesvědčili, že je vše v pořádku.

    Předsedkyně senátu Vrchního soudu v Praze Hana Navrátilová ale jeho verzi příliš neuvěřila a poslala otce dvou malých dětí na 3,5 roku za mříže. 

    „Podmíněný trest s nízkým peněžitým trestem nevystihuje závažnost jeho jednání. Je třeba vyslat signál, že takové jednání nemůže být tolerováno,“ vysvětlila své rozhodnutí Navrátilová.

    Fotogalerie

    Ohodnoťte článek
    Hlasování skončilo

    Čtenáři hlasovali do 0:01 úterý 7. září 2021. Anketa je uzavřena.

    • Super
      30
    • Haha
      16
    • Trapas
      7
    • Cože
      3
    • Sladký
      3
    • Tvl
      2
    Vybrali jsme pro vás

    VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

    Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

    Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

    Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

    Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

    Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...