Nemluvil, jen hrál... Davidovi nevyšla jeho hra, tak se rozhodl, že pozabíjí spoluhráče

Při nedělní střelbě ve floridském městě Jacksonville zemřeli dva lidé a devět jich bylo zraněno. Útočník následně spáchal sebevraždu. K neštěstí došlo během každoročního turnaje počítačových her.

Útok se stal v místním nákupním a zábavním centru, které bylo dějištěm soutěže ve videohře amerického fotbalu Madden NFL 19. 

Turnaje se účastnilo sto padesát hráčů, kteří soutěžili o hlavní cenu pět tisíc dolarů (110 tisíc korun) a postup do finále v Las Vegas, které je dokonce dotováno částkou 125 tisíc dolarů (dva a tři čtvrtě milionu korun).

Útočník byl identifikován jako čtyřiadvacetiletý běloch David Katz z tisíc kilometrů vzdáleného Baltimoru. FBI následně prohledala jeho domov i auto a vyloučila možnost dalšího komplice.

Jeden ze svědků vypověděl, že do místnosti vstoupil muž a začal střílet. Prý poté, co prohrál svoji hru. Svědci říkají, že Katz byl dobrý hráč, ale nikdy s nikým nemluvil. 

Sám o sobě říkal, že je výborný hráč. Na turnajích se nikdy s nikým nepřátelil, pouze hrál. „Když jsem si s ním po hře podal ruku a řekl mu dobrá hra, on na mě jen mlčky pohlédl,“ uvedl jeden jeho soupeř.

Střelec, s přezdívkou Bread, už vyhrál turnaj v Buffalu, kde získal odměnu ve výši deset tisíc dolarů (220 tisíc korun), následně ale vypadl ve čtvrtfinále v Kalifornii.

Fotogalerie

Hodnocení článku

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 12:24 úterý 25. prosince 2018. Anketa je uzavřena.

  • 9
  • 9
  • 8
  • 8
  • 6
  • 5